Esed'in kuzeni Mahluf: Suriye'nin istikrarsızlığı, İsrail'i de etkiler

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’ın kuzeni ve ülkenin en önemli işadamı Rami Mahluf, Suriye’de olası istikrarsızlık durumunda İsrail’in de istikrarsızlık içerisine düşeceğini savundu.

12-05-2011


Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’ın kuzeni ve ülkenin en önemli işadamı Rami Mahluf, Suriye’de olası istikrarsızlık durumunda İsrail’in de istikrarsızlık içerisine düşeceğini savundu.

2008′den beri Amerikan yaptırımlarının ve salı gününden beri de AB’nin ambargo uyguladığı 13 Suriyeli isimden biri olan Mahluf, New York Times gazetesine verdiği demeçte, Suriye’de istikrar olmazsa İsrail’de de istikrar olmayacağını savundu.

Gazeteye verdiği demeçte Mahluf, “Bu rejime bir şey olursa kimse ne olacağını garanti edemez. Hükümetin şimdiki kararı savaşmak. Sonuna kadar savaşacağız. Bırakıp gitmeyeceğiz” diye konuştu.

Aile bağlantılarını Suriye’de bir finans imparatorluğu kurmak için kullanmakla suçlanan Mahluf, New York Times muhabirinin sözlerine açıklık getirmesini isteyince, kastettiği şeyin Beşşar Esad’ın üzerine çok gidilmemesi, Suriye’nin yapmak istemediği birşeye zorlanmaması olduğunu belirterek, “Rejimin alternatifi Selefiler. Bunu kabul etmeyeceğiz, halk savaşacak, çok savaşçımız var” dedi.

41 yaşındaki Mahluf, neden yaptırımların hedefi olduğu sorusuna da “Devlet Başkanı’nın kuzeniyim, hepsi bu” yanıtını verdi

Bu arada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bugün Şam yönetiminden, uluslararası yardım ekibinin Der'a kentine girişine izin vermesini istemişti.

Ban, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında Suriye Devlet Başkanı Esad’a, göstericilere aşırı güç kullanılmaması ve halkın özgürlük taleplerine kulak vermesi çağrısında da bulunmuştu.

Genel Sekreter Ban, “Devlet Başkanı Esad’ı reform ve özgürlük çağrılarını dinlemeye ve göstericilere aşırı güç kullanmamasının yanı sıra kitleler halinde gözaltına almaktan vazgeçmeye davet ediyorum” dedi.

Ban, aynı basın toplantısında, Esad ile son zamanlarda birçok kez görüştüğünü, en son 4-5 gün önce konuştuğunu söyledi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Esed'in   #kuzeni   #Mahluf:   #Suriye'nin   #istikrarsızlığı   #   #İsrail'i   #de   #etkiler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN