Esed, kimyasal katliamın emrini veren komutanı infaz etti iddiası

Rusya-ABD'nin kimyasal hamlesiyle rahat bir nefes alan Esed, iddiaya göre kimyasal katliam emrini veren komutanını infaz ederek ortadan kaldırdı.

15-09-2013


Suriye ordusu tarafından sivillere yönelik kimyasal saldırının talimatını veren 3.Tümen Komutanı Tümgeneral Salem Barakat apar topar idam edildi.

Esad'ın kimyasal hamlesiyle ilgili çok kritik bir bilgiye ulaşıldı. Şam'ın Gota bölgesinde Suriye Ordusutarafından sivillere yönelik kimyasal silahlarla düzenlenen ve bin 700 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırının talimatını veren 3.Tümen Komutanı Tümgeneral Salem Barakat apar topar idam edildi. Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Mahir Esad'la istişare sonucu katliam kararını aldığı belirtilen Barakat'ın dünya kamuoyunu ayağa kaldıran olay sonrası Beşşar Esad tarafından idam ettirildiği ifade edildi. Dünya kamuoyunu ayağa aldıran kimyasal saldırı sonrası Batı koalisyonu Suriye'ye müdahale kararı aldı ancak yol haritası aniden değişti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yaptığı açıklamalarla başlayan ve Rusya'nın teklifiyle Beşşar Esad, elindeki kimyasal silahları BM yetkililerine teslim edeceğini açıkladı. Bu hamleyle nefes alan Esad rejimi, ikinci bir hamleyle kimyasal saldırının bir numaralı failini ortadan kaldırdı.

BİR NUMARALI FAİL APAR TOPAR İNFAZ EDİLDİ

Bölgedeki kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Esad yönetiminin saldırının bir numaralı faili olarak belirledikleri 3.Tümen Komutanı Tümgeneral Salem Barakat'ı apar topar infaz ettirdiği öğrenildi. İnfazın idam suretiyle gerçekleştiği belirtiliyor.

ÜST DÜZEY İNFAZ

Esad yönetimi ordunun tüm komuta kademesini toplayarak aldığı karar sonrası idam edilen 3. Tümeni komuta eden Esad subayı Tümgeneral Salem Barakat'ın daha önce ordudan ayrılarak Fransa'ya giden Menaf Tlass ile aynı rütbe ve statüde olduğu belirtildi. Rejimin bu infaz ile dünya kamuoyuna bir mesaj vermek istediği öğrenildi.

MAHİR 155. TUGAYA TALİMAT VERDİ

Alınan bilgilere göre Beşşar Esad'ın kardeşi ve aynı zamanda Cumhuriyet Muhafızları ve 4.Tümen Komutanı Mahir Esad'ın kimyasal saldırıdan önce Salem Barakat ile toplantı yaptığı ve ardından emrin verildiği öğrenildi. Şam'ın 35 kilometre kuzeyindeki Kuteyfe'deki 155'inci Füze Tugayı'na iletilen emir sonrası da kimyasal saldırı gerçekleştirildi.

KASYUN VE KUTEYFEDEN ATILMIŞTI

Şam'da bin 700 sivil Suriye vatandaşının hayatını kaybettiği saldırı, Şam'ın 35 kilometre kuzeyindeki Kuteyfe'deki 155'inci Füze Tugayı ile Kasyun Dağı'ndaki 4'üncü Zırhlı Tümen'e bağlı birliklerden atılan füze ve roket saldırıları sonucu gerekleşmişti. 20 civarında kimyasal başlık taşıyan füze ve roketlerle yapılan saldırıda, FROG-7, Luna ve, M600 füzeleri ile roketler kullanılmıştı.

(Star)

Etiketler : #Esed   #   #kimyasal   #katliamın   #emrini   #veren   #komutanı   #infaz   #etti   #iddiası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN