Esed ordusunun katliamı sürüyor: 74 maktul

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin düzenlediği saldırılarda 74 kişinin katledildiği bildirildi.

30-05-2013


Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin düzenlediği saldırılarda 74 kişinin katledildiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime güçlerinin havadan ve karadan yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlar sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Lazkiye'de 21, Halep'te 12, Dera'da 6, İdlib'te 5, Humus'ta 5, Hama'da 2 ve Kuneytra kentinde bir olmak üzere 74 kişinin katledildiğini duyurdu.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyonu (LCC), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam'ın Doğu Guta bölgesinde MİG savaş uçağı düşürdüğünü iddia etti.

LCC, orduya ait savaş uçaklarının kentin Doğu Guta, Dareya, Berze, Muleyha, Sakba ve Zemelka bölgelerini yoğun birşekilde bombaladığını belirtti.

Başkentin Kalamun, Ziyabiye, Hamuriye, Berze ve Duma bölgesinde ÖSO birliklerinin Hizbullah milisleriyle savaştığını aktaran LCC, muhaliflerin, Şebiha ve Hizbullah militanlarının karargah olarak kullandığı Şam'ın Haresta bölgesindeki Polis Hastanesine saldırdığını, saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti.

LCC ayrıca Esed güçleri ile Hizbullah'ın, Kusayr ilçesine havan topu ve roketlerle saldırdığını, saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Kusayr'a yapılan yoğun saldırılar sonucunda halkın büyük bir endişe içinde olduğunu vurgulayan LCC, Kusayr'daki yaralıların acil olarak ilçe dışındaki hastanelere kaldırılması çağrısında bulundu.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Esed   #ordusunun   #katliamı   #sürüyor:   #74   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN