Esed rejimi Doğu Guta'da katliam üstüne katliam yapıyor

Rusya ve İran'ın desteğiyle Doğu Guta’daki saldırılarını yoğunlaştıran Esed rejimi sivillerin tepesine varil bombası yağdırıyor. Son saldırılarda aralarında çocukların da olduğu 17 mazlum katledilirken birçok da yaralı var.

19-11-2017


Esed rejimi Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesini abluka altında tutmaya devam ediyor. Abluka altında tutmakla da yetinmeyen Beşşar Esed rejimi hava saldırılarıyla topyekûn yok etme operasyonlarını sürdürüyor. Son saldırılarda 17 kişi katledildi. Aralarında çok sayıda çocuk var.

Anneleriyle Birlikte 3 Çocuk da Katledildi

Katledilen 17 kişinin 5’i çocuk. 8 kişi Doğu Guta bölgesi içindeki Duma’da, 3’er kişi ise Haresta ve Arbin’de katledildi. Duma’daki saldırıda hayatını kaybeden 3 kişi ise yaralılara müdahale eden ve Beyaz Baretliler olarak bilinen sivil savunma aktivistlerinden.

Öte yandan Duma’da ölen 3 çocuğun aynı aileden olduğu ve saldırıda anneleriyle birlikte can verdikleri bildirildi. Çocukların adlarının Sema, Lina ve Layan olduğu öğrenildi.

Ateşkes Sadece Sözde

Rejimin beş yıldır kuşatma altında tuttuğu ve bir dönem kimyasal gazlı saldırıyla gündeme gelen Doğu Guta’da son üç haftada en az 70 sivil hayatını kaybetti.

Bu bölge, Astana anlaşmaları çerçevesinde “Gerginliği Azaltma Bölgesi” ilan edilmişti. Rejimin garantörü Rusya, 22 Temmuz'da ateşkesin yürürlüğe girdiğini duyurmuştu. Ancak Esed rejiminin saldırıları aralıksız sürüyor.

 

Doğu Ğûta'da son süreçteki Bombardıman Şiddetinin Yükseltilmesi/Saldırıları Düzeyinin Tırmanışı hakkında ŞAM ve KIRSALI SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'nün açıklaması:

"Savaş uçakları ve top atışları Doğu Ğûta beldelerini ve semtlerini insan ile taşı ayırdetmeksiniz Uluslararası İnsan Hakları(!) Örgütlerinin müşâhedesi altında ve dünya medyasın ekranları önünde hiçbir yaptırım olmaksızın bombalamaya devam etmektedir.

14.11.2017 Salı sabahından bu yana Doğu Ğûta'nın yüzlerce hava saldırısına ve füze bombardımanına maruz bırakılmış, saldırılar genel/sosyal hayatı devre dışı bırakmak/yaşanamaz hale getirmek, Ğûta'yı parçalamak ve de abluka altındaki Ğûta halkına hizmet vermekte olan okulları, hastaneleri, sağlık merkezlerini durdurmak/çalışamaz hâle getirmek için bilinçli bir şekilde yerleşim yerlerinin/mahallelerini hedef almıştır.

Dünya abluka altındaki bölgelere yol ve güvenli geçiş koridorları açmak ve 4 yıldan fazla bir süredir abluka altında yaşayan Ğûta halkı için gıda ve ilaç geçişi sağlamak yerine katliam ve yıkım âletlerin sivillerin üzerine ateşler yağdırmasını kılını bile kıpırdatmadan sessizce izlemekle yetinmektedir.

*Arttırılan bombardıman sürecinde 14.11.2017 salı günü öğlen vaktinden 17.22.2017 cuma günü akşamına kadarki süre zarfında şehit olanları sayısı 17'si çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 84'ya ulaşmıştır.*

*Aynı süre zarfında yaralananların sayısı 127'si çocuk, 87'si kadın olmak üzere 659'a ulaşmıştır.*

*Bu esnâda Ğûta'daki hastanelerinde 200'den fazla cerrâhi operasyon gerçekleştirilmiştir.*

Bunlara ilâveten Ğûta'nın tüm semt ve beldelerindeki hertürlü yaşam merkezleri ciddî ve ağır maddî hasara uğramıştır.

Bombardıman ve hava saldırılardaki tırmanış bu açıklamanın yazıldığı ânâ kadar durmamış olup, devam etmektedir.

Uluslararası toplum ve uluslararası örgütlerin insâni ve ahlâki sorumluluklarını taşımaya davet ediyor ve Ğûta halkına yönelik bu saldırıların sona erdirilmesini, insan hakları sözleşmesi ve uluslararası anlaşmalara göre güvence altına alınan(!) meşrû haklarının korunmasını/garanti edilmesini talep ediyoruz."

dogugutasaldiri-1.jpg

dogugutasaldiri-2.jpg

dogugutasaldiri-32.jpg

dogugutasaldiri-4.jpg

dogugutasaldiri-5.jpg

dogugutasaldiri-6.jpg

dogugutasaldiri-7.jpg

dogugutasaldiri-8.jpg

dogugutasaldiri-9.jpg

(Kaynak:Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #Doğu   #Guta'da   #katliam   #üstüne   #katliam   #yapıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN