Esed rejimi Halep'te anaokuluna saldırdı: 10 maktul

Halep'te bir anaokuluna düzenlenen saldırıda 6'sı çocuk, 4'ü öğretmen 10 kişi katledildi.

04-05-2015


Esad güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgede yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da yer aldığı 10 kişinin öldüğü, 18 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin kentteki sahra hastanesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Esed güçlerine ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salahaddin bölgesinde yer alan bir anaokuluna "varil bombasıyla" saldırdı.

Saldırıda 6'sı çocuk, 4'ü öğretmen 10 kişinin öldüğünü 18 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, 8 yaralının durumunun ağır olduğu ve hastanenin acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Salahaddin bölgesindeki yerel aktivistlerden Mervan Salim ise, saldırı bölgesinde enkaz altında insanların olduğunu ve sivil savunma ekiplerinin ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altındakilere çalışmaya çalıştığını söyledi. 

Saldırı bölgesinde halkın Esad yönetimine tepki gösterdiğini ifade eden Salim, bölge halkının enkaz altında kalanlara ulaşılması için sivil savunma ekiplerine yardım ettiğini anımsattı. Salim, saldırıya uğrayan binanın tamamen yıkıldığını ve enkazın caddeyi kapattığı vurgulandı.

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) kayıtlarına göre Esad rejiminin saldırıları sonucu 2011 Mart'ından bu yana Halep'te en az 25 bin kişi hayatını kaybetti. 

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #Halep'te   #anaokuluna   #saldırdı:   #10   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN