Esed rejimi İdlib'e bir günde 70 hava saldırısı düzenledi, onlarca mazlumu katletti

​​​​​​​Esed rejimi Suriye'nin İdlib ve Hama illerine hava saldırılar düzenledi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 2'si kadın, 2'si çocuk 7 mazlum Suriyeli katledildi. Daha sonra gelen bilgiler ise onlarca mazlumun katledildiği yönünde.

25-12-2017


Beşşar Esed rejimi güçlerinin, Suriye'de İdlib'e yaptığı 70'in üzerinde hava saldırısında en az 7 sivil hayatını kaybetti. Daha sonra gelen bilgiler ise onlarca mazlumun katledildiği yönünde.

Rejim güçleri, İdlib'in güney kırsalındaki Serakib, Sincar, Hiş ,Tel Mardih, Marretnuman, Maar Debse, Temaniye, Zıfer, Şeyh Baraka, Tel Amaar, Şeyh İdris ve Tel Tukan bölgesiyle, İdlib gerginliği azaltma bölgesinde yer alan Hama'nın kuzeyindeki Latamne, el Zekat ve Kefer Zeyta'ya arka arkaya hava saldırısı düzenledi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İdlib'in güneyi ve Hama'nın kuzey kırsalına, Rusya ve Esed rejimine bağlı savaş uçakları 70'ten fazla saldırı düzenledi." dedi.

Yusuf, dört gerginliği azaltma bölgesinden biri olan İdlib'e sabah saatlerinden itibaren düzenlenen saldırılarda 2'si kadın, 2'si çocuk 7 sivilin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Sivil Savunma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Mart 2011'de başlayan iç savaşta hava saldırılarına en fazla maruz kalan bölgelerden İdlib, 14-15 Eylül 2017'deki Astana toplantısında, Türkiye, Rusya ve İran tarafından gerginliği azaltma bölgeleri kapsamına alınmıştı.

(Kaynak: AA)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #İdlib'e   #bir   #günde   #70   #hava   #saldırısı   #düzenledi   #   #onlarca   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN