Esed rejimi katletmeye devam ediyor

Esed, Suriye halkını katletmeye; dünya ise sessiz ve tepkisiz izlemeye devam ediyor. Rejim dün 6'sı kadın, 5'i çocuk 63 kişiyi katletti. Varil katliamları bugün de devam etti.

16-10-2014


Suriye’de Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin ve çetelerin hava destekli saldırıları devam ediyor. Her gün bir ya da birkaç bölgeden varil bombalarıyla yapılmış katliam haberleri de gelmeye devam ediyor.

Rejim güçlerinin dünkü saldırılarında 63 kişi katledildi. Ölenler arasında 6 kadın, 5 çocuk var. 2 kişi de işkence altında can verdi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgiye göre İdlib’de 13 kişi, Şam banliyölerinde 11 kişi, Humus’ta 11 kişi Deyruz-Zor’da 11 kişi, Hama’da 9 kişi, Dera’da 5 kişi, Halep’te 3 kişi rejim güçlerinin saldırılarında hayatını kaybetti.

Cesreyn’de 11 Sivil Katledildi

Ayrıca bugün Şam kırsalındaki Cesreyn’i varil bombalarıyla vuran rejim güçleri 11 sivili katletti. Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde bulunan Cesreyn beldesine düzenlediği hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ölü sayısını doğrulayan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), rejime bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'ın Zabadani, Duma, Arbin, Kabun ve Dareyya bölgelerine "yoğun şekilde saldırı" düzenlediğini de belirtti.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #katletmeye   #devam   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN