Esed rejimi mülteci kampını kuşattı!

Esed rejimi ve Şii milisler Suriye-Ürdün sınırında bulunan Rükban mülteci kampını kuşattı.

15-08-2017


Durar Eş-Şamiyye haber sitesindeki habere göre Esed rejimi ve destekçilerinin kampı kuşatması sonucu kampa gıda girişi sağlanamıyor. Gıdaların ulaşamadığı kamptaki mülteciler oldukça zorlu bir dönemden geçiyor.


Mülteci kampına gıdalara ek olarak su girişi de sağlanamıyor. Bölgenin birçok kez hava saldırısına maruz kalması sonucu çok sayıda vatandaş Rukban mülteci kampına akın etmişti.

Cusur El-Emal medya ofisi müdürü İmad Gali konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Kampın abluka altına alınmasının ardından hayat şartları oldukça zorlaştı. Daha öncesinde Şam kırsalı ve Süveyda'nın doğusundaki Esed rejimi bölgelerinden gıda malzemeleri alınıyordu. Bazen de zor durumda kalındığında IŞİD'in kontrol altındaki Meyadin'den gıda temin edildiği olmuştu."

Esed rejiminin kampa ulaşan yolları keserek ablukayı başlattığını söyleyen Gali “Yaklaşık 4 ay önce uluslararası yardım kuruluşları bu kampa yaptıkları yardımları durdurmuşlardı” dedi.

Bilgilere göre 68 bin kişinin yaşadığı mülteci kampındakilerin çoğu Esed rejimi ve yabancı milislerin saldırıları nedeniyle DeyrEzzor, Deraa, Humus kırsalı, Bukemal, Hama ve Suveyda kırsalından göç etmişlerdi.

(timetürk)

Etiketler : #Esed   #rejimi   #mülteci   #kampını   #kuşattı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN