Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib’e yönelik saldırılarında 9 sivil katledildi

Esed rejimi ve İran destekli grupların, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere dün düzenlediği topçu saldırılarında 9 sivil katledildi, 9 sivil yaralandı. Rejim güçleri saldırılarda, 25 füze kullandı.

18-02-2019


Esed rejimi ve İran destekli grupların, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşimlere dün düzenlediği topçu saldırılarında 9 sivil katledildi, 9 sivil yaralandı. Rejim güçleri saldırılarda, 25 füze kullandı.
 
Rejim ve İran destekli yabancı gruplar, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki Han Şeyhun ilçesi, Huveyn, Tel Mennis ve Marışamarin ve Sukeyk köylerine, Hama ilinin kuzey kırsalındaki Madik Kalesi çevresi ile Şeria ve Huveyz köylerine topçu saldırısı düzenledi.
 
Sivil Savunma Örgütü’nün verdiği bilgiye göre, rejime bağlı kuvvetlerin Han Şeyhu beldesine yönelik düzenlediği füze saldırısında, 6’sı çocuk, 3’ü kadın olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında yanarak can verenler de bulunurken, 9 sivil yaralandı.
 
Bölgede bulunan aktivistler, bombardımanların İdlib’in güneyindeki Ebu Dali kasabasında konuşlu rejim güçleri tarafından düzenlendiğini belirten, kullanılan füzelerinin bazılarının misket bombası içerdiğini kaydetti.
 
Aktivistler, ayrıca, Cercenaz, Tilimnes, Maar Şurin, Maar Şemşe ve el-Tah gibi beldelerin de bombardımanlara hedef olduğunu ve çok sayıda yaralının hastanelere kaldırıldığını aktardı.
 
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), konuya ilişkin yayınladığı açıklamada, saldırıları kınayarak, söz konusu saldırıların Esed rejiminin şiddet yönteminden vazgeçmediğini ortaya koyduğunu vurguladı.
 
Rejim güçlerinin, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne bu yılın başından itibaren düzenlediği hava ve kara saldırılarında 53 sivil hayatını kaybetti, 220'den fazla sivil yaralandı.
 
Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasında İdlib'deki ateşkesi sağlamlaştırmak için imzalanan Soçi mutabakatına rağmen saldırılarına ara vermedi. Askeri muhalifler ise 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakatın öngördüğü bölgeden ağır silahlarını 10 Ekim 2018'de çekmişti.
 
(Kaynak: Suriye Ulusal Koalisyonu - Basın Ofisi)

Etiketler : #Esed   #rejimine   #bağlı   #güçlerin   #İdlib’e   #yönelik   #saldırılarında   #9   #sivil   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN