Esed Tartus'taki Rus üssünde iddiası

Özgür Suriye Ordusu lideri Tuğgeneral Mustafa El-Şeyh, ordusu ve kabinsinde çözülmeler yaşayan Esed'in Tartus'a gittiğini söyledi. El-Şeyh, savunma bakanının öldüğü Şam'daki patlama sonrası Esed'in saldırıya uğramaktan korktuğu için Rus üssünde saklandığını iddia etti.

14-08-2012


Ordu ve kabinesinde çözülmeler yaşan Suriye lideri Beşşar Esed'in nerede olduğu konusundaki iddialara bir yenisi eklendi. Özgür Suriye Ordusu'nun başındaki Tuğgeneral Mustafa El-Şeyh, Beşşar Esed'in Tartus'taki Rus üssünde saklandığını iddia etti. Yeni Şafak'a konuşan Mustafa El-Şeyh, muhaliflerin 18 Temmuz'da Şam'da Ulusal Güvenlik binası'na düzenlediği saldırı sonrası Esed'in Tartus'a gittiğini söyledi. Savunma bakanının öldüğü saldırı sonrası saldırıya uğramaktan korkan Esed'in Rus üssünde saklandığını ifade etti.
 

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ HALEP VE ŞAM

Mustafa El-Şeyh, "Beşşar Esed'in Tartus'taki Rus üssünde olduğunu biliyoruz. Şam'daki saldırının ardından, önce Lazkiye'ye daha sonra da Tartus'a geçti. Esed'in, bu şehirde bulunan Rus üssüne geçtiğini biliyoruz. Kendisine bir saldırı yapılmasından korktuğu için orada bekliyor" diye konuştu. Esed'in bulunduğu bölgeye yönelik herhangi bir saldırı yapıp yapmayacakları konusunda net konuşamayacağını kaydeden El-Şeyh, 'Fakat bizim öncelikli hedefimiz Halep, daha sonra da Şam'ı ele geçirmek" dedi.

TLASS'A KESİNLİKLE GÜVENMİYORUZ

Suriye'de bizzat muhaliflerin mücadelesini yönlendiren El-Şeyh, rejimden kaçarak Fransa'ya giden Esed'in çocukluk arkadaşı Menaf Tlass'a kesinlikle güvenmediklerini söyledi. Tlass'ın kendileri için bir anlam ifade etmediğini dile getiren El-Şeyh, "Menaf'ın babası rejimin kurucularından birisi. Biz bu aileye kesinlikle güvenmiyoruz. Menaf Tlass terfi olamadığı için rejimden koparak Fransa'ya sığındı. Hatta hatırlıyorsanız 3 hafta hiç konuşmadı. Bunun sebebi onun farklı planlar içerisinde olmasıdır. Biz onun içerisinde ya da başında olacağı bir geçiş hükümetini kabul etmiyoruz. Bunun kesinlikle bir oyun olduğunu düşünüyoruz" dedi.

KENDİ TAMPON BÖLGEMİZİ KURDUK

Suriye ve Türkiye arasında oluşturulması gündeme gelen tampon bölge ile ilgili kendilerine bir bilgi gelip gelmediğine ilişkin bilgi veren El-Şeyh, 'Tampon bölgeyi biz oluşturduk' dedi. El-Şeyh, "Şu anda Halep ve İdlib'in kuzey kesimleri ile birçok bölgesinde biz kendimize ait bir tampon bölge oluşturduk. Bu şehirlerin büyük bir çoğunluğunda bir dış yardım almadan bölgeyi özgürleştirdik" şeklinde konuştu.

MÜSLÜMAN YÖNETİM İSTEMİYORLAR

"Suriye 17 ay önce nasılsa şimdi de öyle" diyen El-Şeyh, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni bir şey yok saldırılar, tutuklamalar, halka zulüm devam ediyor. Onun gerçek yüzünü dünya gördü. Libya'dan Doha'ya çok sayıda silah geldi fakat bu silahlar bize ulaşmadı. Amerika izin vermedi. Bunun en büyük sebebi Beşşar'ın yerine henüz bir adam bulamamalarıdır. Şu anda bize gelen destekler baltalanıyor. Bu sürecin uzamasının en büyük sebebi Müslümanların başa gelmesini engellemektir. Suriye'de Müslüman bir yönetimin başa gelmesini istemiyorlar. Bunu ne Amerika ne de İsrail istiyor. Orada güçlü bir yönetimin olmasını istemiyor. Esed onların dünya üzerinde oynadıkları oyunun bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Esed   #Tartus'taki   #Rus   #üssünde   #iddiası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN