Esed ve Rusya'nın katliamları bayram ve sonrasında da sürdü

Esed rejimi ve hâmisi Rusya, Suriye'de bayram ve sonrasında da katliamalrına devam etti.

10-07-2016


Al Jazeera’de yer alan habere göre, Esed rejimi İdlib'de direnişçilerin kontrolündeki Darkuş kasabasında yerleşim birimlerini bombaladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırıda 10’u kadın, 2'si çocuk en az 23 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Nusra Cephesi’nin de içinde olduğu direnişçi grupların denetimindeki bölgeyi hedef alan hava saldırıları 40 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Londra merkezli SOHR, Türkiye sınırına yakın Darkuş’a yönelik hava saldırılarının kimin tarafından düzenlendiğinin henüz bilinmediğini kaydetti. Ancak onun rejim ya da Rusya’ya ait savaş uçakları olabileceğini kaydetti.

Halep'te de katliam

Sivil savunma yetkilileri Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının Halep'te direnişçilerin kontrolündeki Şear, Kellase, Bustan el-Kasr, Tarik el-Bab semtleri ile Vatan Hastanesi civarındaki yerleşim birimlerini bombaladığını bildirdi.

Rejim güçlerinin “vakum” bombalı saldırıları sonucu 3 sivilin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Sivil savunma ekiplerinin çok sayıda yaralıyı enkaz altından çıkardığı, saldırılarda birçok ev ve iş yerinin de kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.

Yetkililer ayrıca, rejimin Halep'in kuzeyindeki Kastillo ile Mellah bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladığını kaydetti.

Esed ve Rusya “ateşkes” dinlemedi

Beşşar Esed rejimi, Ramazan Bayramı dolayısıyla 6 Temmuz 2016 saat 01.00'den 8 Temmuz 2016 saat 00.00'a kadar ülke genelinde 72 saatlik “ateşkes” ilan ettiğini duyurmuştu. Buna rağmen rejim güçleri ve Rusya'ya ait savaş uçakları Halep ve İdlib'de yerleşim birimlerini hedef alarak “ateşkes”i ihlâl etmişti.

Etiketler : #Esed   #ve   #Rusya'nın   #katliamları   #bayram   #ve   #sonrasında   #da   #sürdü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN