Esed yetmezmiş gibi IŞİD de kan kusuyor

IŞİD'le yerel muhalifler arasında 4 haftadır devam eden çatışmalar, tasfiyeler ve bombalı eylemlerde bin 562 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

31-01-2014


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'le yerel muhalifler arasında Halep, İdlip, Deyr'u Zor, Hama, Rakka ve Humus kentlerinde 4 haftadır devam eden çatışmalar, tasfiyeler ve bombalı eylemlerde bin 562 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gözlemevi, havan atışları, çatışmalarda atılan kurşunlar ve bombalı eylemlerde 206 sivilin öldüğünü, bunlardan 21'nin Kadı Askeri bölgesindeki karargahta IŞİD tarafından idam edildiğini belirterek, araştırmaya göre ölenlerden 878 kişinin de İslami Cephe başta olmak üzere birçok yerel grubun savaşçıları olduğunu belirtti.

Çatışmalarda IŞİD militanlarından 459 kişinin yaşamını yitirdiği, bunlardan 56'sının çeşitli muhalif gruplar tarafından ele geçirildikten sonra idam edildiği ifade edildi.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #Esed   #yetmezmiş   #gibi   #IŞİD   #de   #kan   #kusuyor   
YORUMLAR
  • kemal songür   31-01-2014 11:01

    Diliyle kesenler/biçenler güce ulaştığında elleriyle kesip-biçmeye düçar olurlar.. Ümmetin iki büyük hastalığı ve savrulmuşluğu söz konusudur, biri omurgasızlık/uzlaşma ve diğeri de tekfirciliktir, her ikisi de ümmetin belasıdır. Kendilerini İslama nisbet etmelerine rağmen birbirlerine silah çekenlere ve özellikle İŞİD'e nisa/93 ayetini hatırlatmaktan başka elden ne gelir ki? Yazık.. çok yazık..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN