Evimizdeki pislik kutusu: Televizyon

Batının kasıtlı ve proje ürünü olarak hatta karşılıksız fon desteği sağlayarak ülkemizde aldatma ve eşcinsellik temasını işleyen dizileri desteklediğini biliyor muydunuz? Çünkü biliyorlar ki bir toplumu bozmak için önce kadını sonra da aileyi bozmak yeterlidir. Bu oyuna gelmeyelim. Batının kanalizasyon boruları hükmünde olan, kendi medeniyet fantazilerini, iğrençliklerini, pis kültürlerini bize akıtan birer kanalizasyon borusu hükmündeki televizyonların imha olma vakti sizce de çoktan gelmedi mi?

28-02-2016


Şunu düşünün; Komşunuz karı koca evinize geldi.Hanım ciddi kısa bir etek giymiş.Adam da atletli.Siz buna "Hasbünallah " çekerken ayıp olmasın diye ses çıkarmıyorsunuz.Salona davet ediyorsunuz. Koltuğa oldukça uygunsuz bir şekilde oturuyorlar.

O sırada çocuğunuz salona geliyor.Adam çocuğunuza bir kaç küfür öğretiyor. Sonra geçen sene faiz ve hırsızlık yoluyla birilerinden yürüttüğü yüklü miktardaki bir paranın hikayesini ballandıra ballandıra anlatıyor. Sonra çocuğunuza bir kaç adam öldürdüğünü ama buna değdiğini çünkü bunun çok havalı bir şey olduğunu anlatıyor.

O sırada salona giren kızınıza ,komşunuzun hanımı; "Ne kadar da uzun bir etek giydiğini,güzel olduğu için açılmasının,erkeklere güzel görünmesinin hayatının tek amacı olduğunu ve bir an önce çok zengin bir aşık bulması gerektiğini söylüyor.

Sonra da karı koca veya iki aşık bilemiyorum nikahlılar mı bu komşular oldukça uygunsuz şeyler yapmaya başlıyorlar sizin salonunuzda ve sizin koltuğunuzda sizin gözlerinizin önünde.Ne yaparsınız? 
  • "Yavrum siz bakmayın.Biz de biraz tavana bakalım.Teyzeyle amca işlerini bitirince sohbetimize kaldığımız yerden devam ederiz" mi dersiniz?

Sanırım ve eğer yeterince mide sahibiyseniz balkondaki evladiyelik baltayı veya yorgan dolabındaki dededen kalma tüfeği çekip bu çifti evinizden kovalarsınız.Sonra da etkisinden uzun süre kurtulamayıp kan ter içinde arkalarından küfürler savurup "Böyle bir densizliği nasıl da utanmadan yapabildiklerini" söylersiniz.Uzun süre etkisinden kurtulamayıp morali bozuk dolaşır belki de bu olayı polise şikayet edersiniz.

Şimdi tekrar düşünelim; Televizyonu açıp zap yapmaya başladığımızda salonumuzun tam orta yerine bütün koltukların baktığı kral köşesine yerleştirdiğimiz televizyon vesilesiyle bin bir yabancıyı davet ediyoruz.Baş köşeye hırsızlıkla övünen,açık-saçıklığı özendiren,adam öldürmeyi racon kesmek kabul eden, zinayı -öpüşüp-sevişmeyi sevimli bir aşk macerası olarak kabul eden,eşcinselliğin veya transeksüelliğin ne kadar da şirin ve normal olduğunu aktaran yapıdaki karakterleri davet ediyoruz.

Onları ağırlayıp onlara gülüp,özenip ,onlarla eğleniyoruz. Çocuklarımıza onları örnek gösteriyoruz. Bu terbiyesizlikler cereyan ederken arka taraftan gelen fon müziği ile o zina anındaki duyguya bürünüp yakın zoom yapıldığında asla gözden kaçamayacak olan 81 cm lik ekranlarda dev iki suratın veya vücudun birbirine yapıştığını görüyoruz.

Anlık(!) açık-saçıklıklar için gözümüzü veya çocuğumuzun gözünü kapatsak da beyinde filim kendini tamamlıyor bile. 3 saat boyunca ve istatistiklere göre Türkiye'de her 5 evden 4 ünde günde 2 dizi seyredilerek bu durum cereyan ediyor.


Tekrar düşünün!

Gerçekten midemiz var mı? Gerçekten bir hırsızın, katilin, gayin, küfürbazın, kafirin, imansızın, masonun, yalancının, büyücünün, zaninin, iffetsizin, edepsizin çocuklarımızı yetiştirmesi konusunda rahat mıyız? 


Çocuk eğleniyor gerçi.Sizi mutfakta iş yaparken rahat bırakıyor değil mi? Peki o zaman.Siz bilirsiniz.
Şimdi gösterilen dizilerin konularına şöyle bir göz atalım;
  • Mafya babalığı yapan bir silah tüccarının etrafında gerçekleşen günahlar,
  • Zina, yalan ve cinayetle başlayan haram bir ilişkinin sonucunda gayr-i meşru çocuğunu arayan ve her önüne gelene sürekli yalan söyleyen bir günahkarın çarpık ilişkilerle geçen serüveni,
  • İmam kılıklı bir hırsızın sürekli polisleri kandırıp komik duruma düşürürken bir yandan da gayri meşru bir ilişki yaşayıp herkesi kandırmaya devam ederken oluşturduğu komiklikler
  • Dört tane sıkı arkadaşın etrafında sürekli aldatma,zina, evli kadına sarkma işlemlerinin gerçekleştiği, iyi huylu olmanın saftiriklik olarak lanse edildiği,entrikanın çok ama çok keyifli gösterildiği,oradan buradan gayri meşru çocukların çıktığı komiklikler
  • İntikam hayatın tek amacıdır.Bunun için şerefini,iffetini,kimliğini feda etmelisin 
  • Köylü ve fakirsen tecavüze uğrarsın.Solcuysan havalısındır. Her türlü günah,zina veya ne işlersen işle,ne yaparsan yap sana aşık olup köpeğin olacak yakışıklı ve şefkatli birini bulabilirsin.Polislere güvenme. Hemşirelere hele hiç hiç güvenme.
  • Karını onun haberi olmadan boşa. Bir gündür tanıdığın biriyle gizlice evlen .Karına yalan söyle. Hak etti o ama onu sevmiyordun ki zaten.Ama hala onunla yaşamaya ve aynı odada kalmaya devam et. Yeni karın manken olsun sana inat.Ama bu onun özgürlüğü için. Kuzenin eski karından çocuk yapsın ve bunu sahiplenmek zorunda kal.Yoruldum.Daha fazla yazamıycam.
  • Bekar bir kızın "yanlışlıkla" hamile kalıp tanımadığı birinin çocuğunu doğurmasına nişanlısının ses çıkarmamasını hazmetmeye çalışırken zaten anlaşamayan zengin babanın kıza yazması esnasındaki komiklikler(!) 
  • Biri gayr-i meşru olan iki kız kardeşin intikam savaşı esnasında gerçekleşen çarpık ve ensestli ilişkiler
  • Sevimi(!) birLGBT'li, zengin oğlanın gönlünü mü artık neresini fethetmeye çalışıyorsa bir kiralık kızın yaptığı sevimlilikler (!)
  • Osmanlının son döneminde olan arkadan çevirmeli işler
  • Osmanlının kurulması zamanında gerçekleşen ölümlü ve kanlı olaylar
NE KADAR NEFSİNİZE VE ÇOCUĞUNUZA ; " Bunlar sadece filmlerde olur.Bunların gerçek olmadığını ve güzel şeyler olmadığını zaten biliyoruz. Zaman geçirmek için veya eğlencesine izliyoruz." deseniz de;
 
1- Bunu bilinç üstünüzle dersiniz ama bilinçaltınız her halükarda etkilenir.Özellikle de 10 yaşına kadar sürekli hipnoz halinde olan çocuklar en çok etkilenir.
2- Batılı tasvir safi zihinleri bozar.
3- Hayal, gerçekle filim arasındaki ayrımı yapamaz.
4- Vakit geçirmek için izlenen film tezini vaktin sahibi olan Allah'a hesap vereceğimizi unutmayalım.
5- Eğer bu konularda olan dizileri seyrederken dehşete düşüp ağlamak yerine "eğlenebiliyorsak" o zaman ruhumuzda ve kalbimizde bazı sıkıntılar var demektir.(Diriliş dizisi islami açıdan uygundur belki ama gelişimsel açıdan çocuklara kesinlikle uygun değildir.Üstelik 2-3 saatlik bir diziyi izlemek zaman israfı açısından islami açıdan caiz midir onu bilemem) 
6- Bir dizi ailecek İslami ölçülere riayet edilen bir ailede seyredilemez. Neden mi? Tesettür ayetinde erkeğe bakma,kadına kapat denilir de ondan.Televizyon evlere gireli unutuldu belki ama haberleri sunan kadının saçına, kapalı olsa bile makyajlı yüzüne bakmak da haramdır. Erkeğin sadece yüzüne bile olsa kadınların şehvetle veya imrenerek bakması haramdır.Bir de konulara tekrar bir göz atın bakalım ailecek izlenebilecek konular mı bunlar???
7- Günahı izlemek de günahtır.Günah yaw, günah...
 
BUNLARA RAĞMEN YİNE DE “OLSUN DİYENLERE İYİ SEYİRLER...
 
Batının kasıtlı ve proje ürünü olarak hatta karşılıksız fon desteği sağlayarak ülkemizde aldatma ve eşcinsellik temasını işleyen dizileri desteklediğini biliyor muydunuz? Çünkü biliyorlar ki bir toplumu bozmak için önce kadını sonra da aileyi bozmak yeterlidir. Bu oyuna gelmeyelim. Batının kanalizasyon boruları hükmünde olan, kendi medeniyet fantazilerini, iğrençliklerini, pis kültürlerini bize akıtan birer kanalizasyon borusu hükmündeki televizyonların imha olma vakti sizce de çoktan gelmedi mi?
 
“Ben bir şeyler yapmak istiyorum . Bu kadar yeter!” diyenler için yapılabilecek şeyler var. Hepimizin ve özellikle de gençlerin ve çocukların imanını çalan, günahları basit hatta komik hatta özenilecek şekilde gösteren iğrenç konulu ve batının kanalizasyonu hükmündeki dizilere karşı bir kampanya başlatabilirsiniz.

Bunun için yapılabilecek şeyler:

 
1- Bu dizileri izlememek
2- Ailemizdekilere ve sevdiklerimize izlememe nedenlerimizi kavl-i leyyinle anlatıp onların da izlememesini rica etmek
3- Bu dizileri izlemek yerine evde ailecek kitap okuma saati ,etkinlik saati,oyun saati ,çay ve sohbet saati yapmak. Okunankitapların , etkinlik ve oyun malzemelerinin resimlerini sosyal medyada (çevremize özendirme amaçlı) paylaşmak
4- Okulların dağılma saatlerinde veya tanıdığımız bir okullu çocuk varsa sınıfına gidip; "Dünkü falanca diziyi kim izlemedi?" diye sorarak "Ben izlemedim" diyen çocuklara şeker ,balon vs..vermek,onları tebrik etmek
5- RTÜK ve dizi kanal sahiplerine dizi ismi vererek ciddi tepkilerle dolu bireysel kınama mailleri atmak

Not 1: Evet Çizgi filmlerden içinde büyü olanlar, masum gibi görünen Osmanlı dizileri de dahil.Üzgünüm ama şiddet ve entrika da çocukların gelişimine uygun değildir.6 yaş öncesi 1 saat televizyon izleyen bir çocuğun maruz kaldığı zihinsel hasar 6 saat beyin cimnastiği gerektiren uygulamalarla ancak telafi edilir.(yine de hasar kalır)

Not 2: Bu kampanyaya katılırken çevrenize baskı yapmamanız hal dilinizle tatlı tatlı örnek olmanız oldukça önemlidir.

Not 3: Ahirette " O dizilerin verdiği dehşetli mesajları bile bile nasıl olur da buna karşı hiç bir şey yapmazsın?" soru ve sorgusuna maruz kaldığında elinde delili olsun isteyen herkes bu kampanyaya katılabilir.
 
Asuman Kılıç

Etiketler : #Evimizdeki   #pislik   #kutusu:   #Televizyon   
YORUMLAR
  • Ebubekir   03-03-2016 00:04

    Çalgıdır şeytanin sesi Dostlarina o çok verir süsü Koyma evige öyle kötü sözü Evig olur cehennem közü

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN