Ey politikacılar! Allah, "hizmetkâr" değil "hükümdar" ilahtır

Alçak darbe girişimi ve halkın direnişi süreci ve sonrasında politikacıların konjonktüre göre değişen, darbe girişimi karşısında "dinî" içeriğin ve fakat toplumun sevk ve idaresi konusunda "seküler" içeriğin öne çıktığı söylemlerini dikkatlerinize sunmak ve kısaca yorumlamak istedim:

19-07-2016


Alçak darbe girişimi ve sonrasında halkın direnişi sürecinde politikacıların söylemlerinın özeti:

1. Perde:
- Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Allah onların tuzağını bozdu.
-Allah'tan başka kimse bizi korkutamaz.
-Allah bizimle beraberdir.

2. Perde:
-Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.
-Milletin iradesinden başka irade tanımıyoruz.

1. perdede Yüce Allah'ın ismi zikredilirken, 2. perdede niçin Allah'sız bir söylem ve icraat öne çıkıyor. Allah Teala, ihtiyaç duyduğunuz zamanda hatırlanacak, iş hükmetmeye, insanların sevk ve idaresine gelince unutulacak Yunan ve Mekke tanrıları gibi haşa hizmetkâr bir ilah mı sizin gözünüzde?

Başta politikacılar olmak üzere herkes şu temel hakikati bilmelidir ki, Yüce Allah asla insanalrın ihtiyacı olduğunda kendisini hatırlayacakları "hizmetkâr bir tanrı" değil, insanları kendisine kulluk/itaat etsinler diye yaratmış olan "hükümran" ilahtır.

Rabbimiz şöyle buyuruyor:

"...Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir."

Yaratmayı, rızık vermeyi, koruyup gözetmeyi Allah Teala'ya, emretmeyi/hükmetmeyi ise beşer çoğunluğunun hevasına nisbet eden anlayış, Mekkeli müşriklerin anlayışıdır ve şirkin, tuğyanın ta kendisidir.

(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

 

Etiketler : #Ey   #politikacılar!   #Allah   #   #hizmetkâr   #değil   #hükümdar   #ilahtır   
YORUMLAR
  • Muradi   21-07-2016 11:34

    İslam'ın en kolay ve en çok istismar edildiği rejimin adı demokrasidir denilse abartmış olmayız. Bu sistemde halk cahilliğinden dolayı, yöneticiler de kendi çıkarları ve düzenin menfaatleri öyle gerektirdiği için sürekli İslami kavramları ve söylemleri istismar ederler.Bu aynı zamanda düzenin ideolojik aygıtlarının çalışma biçimidir. Ortada din (İslam) gibi müthiş bir ikna aracı varken düzen sahiplerinin buna bigane kalmaları beklenemez. Çünkü dinin düzen menfaatleri açısından kullanılması onun bütünüyle yasaklanmasından çok daha karlıdır.

  • islam   19-07-2016 08:51

    işte bu ülkenin heryerinde billboardlarda HAKİMİYET MİLLETİNDİR afişleri asıldı.bu ne geflet ne cahilliktir ya .Yüce Rabbim ne kadar merhametlisin bu kadar aleni açıktan sana isyan ediliyor ama sen eşşiz acımanla yinede bizi yerin dibine batırmıyor, üzerlerimize gökleri vurmuyor helak etmiyor bu cahillere tevbe için süre tanıyorsun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN