F-16'lar Şırnak'ta köylüleri bombaladı: 35 ölü

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde TSK’ya ait F-16’ların kaçakçılıkla geçimlerini sağlayan köylüleri vurduğu ve 35 ölü olduğu belirtiliyor.

29-12-2011


Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde, kaçakçılığıyla geçimlerini sağlayan karakoldan ve F-16 savaş uçaklarından ateş açıldığı, olayda en az 35 kişinin öldüğü öğrenildi.

Kuzey Irak sınırında büyük bir grubun Türkiye'ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri taciz ateşi açtı. Ardından da F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Olayda en az 35 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Güvenlik güçlerinin grubu PKK'lı sandığı bildiriliyor. Bazı kaynaklara göre ise ölü sayısı 40 civarında.

Söz konusu grubun, kaçakçılık yapan köylüler olduğu ve katırlarla Türkiye'ye kaçak mazot getirdikleri belirtiliyor. Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilen 3 cenaze, buradan da Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ağır yaralanan M. Ali Tosun ve Serhat Ürek adlı iki lişinin de hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi.

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre heronların geçtiği görüntüler üzerine PKK'lı oldukları sanılarak gruba ateş edildi. Vurulanların mazot kaçakçılığı yapan köylüler olduğu bildiriliyor.

Öte yandan bombardımanın sınırın 300 - 500 metre dışında olduğu iddia edilirken kaçakçıların köyüne Zaho'dan ulaşımın daha kolay olduğu bildiriliyor.

19 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Cenazesine ulaşılan 19 kişinin isimleri belli oldu. Buna görehayatını kaybeden köylülerin isimleri şöyle: Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, , Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #F16'lar   #Şırnak'ta   #köylüleri   #bombaladı:   #35   #ölü   
YORUMLAR
  • osmantuncay   31-12-2011 08:23

    geçim sıkıntısı çeken insanların kaçakçılık yapması doğru mu? kaçakçılık ne zaman helal oldu. kaçakçılıktan elde edilen paraların teröristlerin işine yaramıyormu. teröre destek verilmiş olmuyormu EDİTÖRÜN NOTU: Sayın okurumuz şu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz: http://www.islamvehayat.com/yazar_950_2_HEPIMIZ-“KORSAN”IZ,-HEPIMIZ-“KACAKCI”!.html

  • burcugül   30-12-2011 19:59

    Dünya savaşları sürekli bir bahaneyle binlerce insanı katlediyor, artık bu yanlışlara dur demenin zamanı gelmedimi veya durduracak bir babayiğit devlet adamı çıkmayacakmı ve nereye kadar sürecek insanların katledilmesi...Sadece F-16 yı kullananı ve ona vur emri vereni şidetle kınıyor yazıklar olsun diyorum. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet ailelerinede sabırlar diliyorum

  • mehmet maksut   29-12-2011 16:35

    Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde TSK’ya ait F-16’ların geçim sıkıntısı nedeniyle kaçakçılık yapan kürtlerin hunharca katletmesini lanetle kınıyorum. Saldırılar sonuçunda hayatlarını kaybeden onlarca masum vatandaşın ölümünün hiçbir gerekçeylemeşrulaşamaz. İnsanın canının bu kadar ucuz olmaması gerekir. Zalıma raji biji cehennem

  • Ş. Hüseyinoğlu   29-12-2011 12:22

    Mustafa Muğlalı'nın ismi benzer bir cinayete imza attığı için kışlalardan silinirken, bu cinayetin, katliamın işlenmesi düşündürücüdür. Kahrolsun zalimler.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN