Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı ve ABD'ye lânet

Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrasında tekbirler ve sloganlarla caminin ön avlusunda saf tutan Müslümanlar, ABD terörünü lanetlediler.

07-05-2011


Fatih Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrasında tekbirler ve sloganlarla caminin ön avlusunda saf tutan Müslümanlar, ABD terörünü lanetlediler.

Usame bin Laden'in yanı sıra yakın dönemde Afganistan ve Çeçenistan'da şehit edilen mücahitler ve dün Yüksekova'da şehit edilen Ubeydullah Durna için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ahmet Turgut Ulucak'ın sunumunu yaptığı eylemde ABD'yi protesto eden pankart ve dövizler ve Usame Bin Laden'in fotoğrafları taşındı. Eylem boyunca "Katil ABD, Mücahit Usame!", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!", "Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!", "Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!", "Yaşasın İslami Mücadelemiz!" şeklinde sloganlar atıldı ve sık sık tekbirler getirildi.

Eylemde ayrıca ABD, siyonist işgal rejimi ve İngiltere bayrakları yakıldı.

"ABD'nin Sevincine Sevinmek Vicdansızlıktır!"

Eylemde topluluğa hitap eden Rıdvan Kaya, emperyalistlerin gerçekleştirdiği katliam karşısındaki farklı tutumlara dikkat çekti. Günlerdir TV ekranlarında ve gazete köşelerinde direnişçilerin ve eylemlerinin tartışıldığını söyleyen Kaya, ne hikmetse Siyonistlerin, emperyalistlerin gerçekleştirdikleri katliamların, işgallerin, işkencelerin konuşulmadığına dikkat çekti. Köşe yazarından siyasetçisine birçok kişinin ABD'nin sevincine ortak olmasının, bu saldırıdan memnuniyet duyduğunu açıklamasının içler acısı ve utanç verici bir durum olduğunu belirten Kaya, Müslümanların emperyalistler ve direnişçiler arasındaki kavgada direnişin yanında olması gerektiğini söyledi.

"Öncelenmesi Gereken Zalimlere Karşı Tavırdır!"

Amerikan saldırganlığının ayyuka çıktığı bir ortamda Müslümanlarca gerçekleştirilen eylemlerin tartışmaya açılmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Rıdvan Kaya, emperyalizmin suçunu örtme çabalarına alet olmamak gerektiğini hatırlattı. Kaya, bugün yöntem tartışmaları yapmanın yanlış olduğunu, bunu kendi içimizde her zaman yapabileceğimizi, yapmamız gerektiğini ama gelinen aşamada zalimlere karşı tavrın öncelenmesi gerektiğini vurguladı.

"Emperyalistler Tarihin Çöplüğüne Atılacak!"

Rıdvan Kaya, Usame Bin Laden'in naşına yapılan saygısızlığa da dikkat çekerek Amerika'nın "İslami usullere göre kefenledik!" söyleminin Müslümanları tahkir ve aşağılama anlamına geldiğini söyledi. "Emperyalistler direnişçilerin cesetleriyle oynayabilirler, en fazla denize gömebilirler ancak direnen Müslüman halklar inşallah emperyalizmi tarihin çöplüğüne gömecekler." diyen Kaya, onların ölülerinin cehenneme, Müslümanların ölülerinin ise cennete gideceğini hatırlattı. "Afganistan'da, Irak'ta yaşananlar emperyalizmin yerinin tarihin çöplüğü olduğunu göstermiştir." diyen Kaya, ayrıca Yüksekova'da şehit edilen Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna için de Rabbimizden rahmet diledi.

Eylem'de Hamza Er tarafından bir basın açıklaması okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizler Usame Bin Ladin ve tüm mücahidlere terörist yaftası vuranlara seslenmek istiyoruz. Topraklarını, şerefini, namusunu, dinini müdafaa etmeye çalışanlar, yeryüzünün İslamın huzur ve esenliğine kavuşabilmesi için mücadele edenler terörist değildir. Zalim emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin yönlendirmesiyle imana, adalete ulaşamayan halkları bu batıl engellerden kurtarabilmek için mücadele edenler terörist değildir. İnsanlığın korkusuz, müdahalesiz rahatça tercihini yapabileceği ortamların oluşabilmesi için mücadele edenler terörist değildir. Asıl terörist ayak bastığı kıtasında milyonlarca Kızılderili ırkını katledenlerdir.

Asıl terörist Hiroşima ve Nagazaki ye atom bombası atıp toplu katliamlar yapanlardır. Asıl terörist, Vietnam'da, Irak'ta, Afganistan'da katliamlar gerçekleştirenlerdir. Asıl terörist, dünyanın her yerini açık hava hapishanesine çeviren, bir çok ülkenin topraklarında ve hatta deniz üstlerinde işkence haneler oluşturanlardır. Asıl terörist, bu çağın insanlarına ebu gureybleri, guantanamoları, Bagramları yaşatanlardır. Asıl terörist ABD ve emperyalist politikalarının takipçileridir.

Bundan dolayı terörle değil, mücahitlikle andığımız Usame Bin Ladin ve tüm şehitlerimizin şehadetlerini tebrik ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Allah'ın izniyle, şehid Usame Bin Ladin, emperyalizme, küfrün küresel ifsadına karşı onurlu bir direnişin simgesi olarak tüm Müslümanların gönüllerinde yaşayacaktır. İnşallah ümmetin fertleri, aynı direniş ruhunu, ümmeti tevhidi ölçülerde bağımsız ve izzetli günlerine tekrar kavuşuncaya kadar sürdüreceklerdir. Allah rahmet ve mağfiretiyle muamele eylesin." 

Eylem, Ahmet Turgut Ocak'ın yaptığı dua ile sona erdi. 

(Haber: İslam ve Hayat / Haksöz Haber & Fotoğraf: Büşra Bulut / Haksöz Haber)

Etiketler : #Fatih   #Camii'nde   #gıyabi   #cenaze   #namazı   #ve   #ABD'ye   #lânet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN