Fidan Güngör 18 yıldır kayıp

Fidan Güngör 11 Eylül 1994 tariihnden beri kayıp… Ailesinin ve dostlarının bütün girişimlerine, sivil toplum kuruluşlarının teşebbüslerine rağmen akıbeti hakkında somut bir bulguya ulaşılamadı.

11-09-2012


Yaşadığımız toprakların “hafızası” derin ve karanlıktır.

Nice kaybolma hadisesine, fail-i meçhul cinayete ve sistematik tasfiye operasyonlarına tanıklık etmiştir.

Muhaliflerin, eleştirel tutum sergileyenlerin, toplumsal dönüşüme ivme kazandırma potansiyeli taşıyanların “hedef” haline geldiği, hukuksuzluğun olağanlaştığı sancılı topraklardır…

Kötülüğün; sistemin eliyle organize edildiği ve beslendiği topraklardır.

Sistem birçok trajediyi miras bırakmıştır.

Ailelerin, babaların, eşlerin, evlatların, yâranların yürekleri bu uğursuz miras ile dağlanmıştır yüzlerce kez...

Yaşadığımız topraklar huzurlu tebessümlerden daha çok, çığlıklara tanıklık etmiştir.

Fidan Güngör, söz konusu trajedi zincirinin bir halkası, son kurbanlarından bir tanesidir.

Fidan Güngör 11 Eylül 1994 tarihinden beri kayıp…

Ailesinin ve dostlarının bütün girişimlerine, sivil toplum kuruluşlarının teşebbüslerine rağmen akıbeti hakkında somut bir bulguya ulaşılamadı.

Bazı yazarların ve kanaat önderlerinin konuyu gündemleştirme çabaları akamete uğradı.

Resmi makamlara yapılan müracaâtlar sonuçsuz kaldı.

Zanlıların sorgulamaları gerekli ölçüde yapılmadı ve suç, örtbas edildi.

Fidan Güngör’ün kaybolmasının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen, yakınlarını teskin ve teselli edecek bir neticeye ulaşılmadı.

Müslüman bir aydının ve hayatını İslamî hizmetlere vakfetmiş olan mümtaz bir şahsiyetin kaybının gündemleştirilmesi, adalet duygusunu yitirmemiş kimseler için vicdanî ve İslamî bir vecibedir.

Amacımızın husumetleri kamçılayacak bir iklim oluşturmak olmadığını deklare ederek olayın aydınlatılmasını talep ediyoruz.

Kayboluşunun sene-i devriyesinde kederli ailesine, dostlarına ve İslami camiaya üzüntü ve dualarımızı iletiyor; Fidan Güngör’ü saygı ve minnetle anıyoruz.

(Kaynak: Fıtrat.com)

Etiketler : #Fidan   #Güngör   #18   #yıldır   #kayıp   
YORUMLAR
  • ismail   12-09-2012 12:07

    islam ve hayat dergisi mazlum mağdur zalimce şehid edilen ve kayıp olan yakında tanıdığım dostum ve kardeşim fidan göngürü bize hatırlatığınız için allah razı olsun kederli ailesine dostum ağabeyim fidan beyin büyük abısı aziz göngüre allahtan sabır niyaz eder fidan kardeşimede allahtan rahmet ve mağfiret dilerim fidan kardeşimin islami çalışmalarından dolayı allah ecrini kat kat artırsın onun hakkında hayır dışında bldiğimiz bir şey yok fidan bey hayatını islama adayan bir müslüman idi fazla ayrıntıyada gerek duymuyom ama fidan için içim kederli neyse o rabbine kavuştu allah taksiratını af etsın bu olaya karışanlarıda hidayet etsın bu dünya hayatı gecici tüm insanlık için bir sınav kimi başarır kimi kayıp eder allah cc dünyada zalimce öldürülen mazlumların hakkını kıyamet gönünde aldığı gibi fidan göngüründe hakkını onlardan alacaktır buna imanımız tamdır selam ve dua ile çok üzüldüm ve yazamadım 1977 lerde tanışmıştık seviyordum ona karşı saygım vardı ve hiç unutmayacağım

  • AHMET YILDIRIM   12-09-2012 09:06

    İnsan Yaşam Der: Kayboluşunun sene-i devriyesinde kederli ailesine, dostlarına ve İslami camiaya üzüntü ve dualarımızı iletiyor; Fidan Güngör’ü saygı ve minnetle anıyoruz.

  • idris FİDAN   12-09-2012 06:09

    zifiri karanlıklarda kalmış benliğimizi, nuruyla aydınlığa çıkaransın elimizden tutup bizleri ufuklara taşıyansın ayrılığımız bin yılda olsa seni unutmayacağız, çünkü insanlar unutulunca ölürlermiş. sen hala dirisin seni unutmadık. ZALİMLERE ve UŞAKLARINA gelince , onları mahşer gününden , kızgın cehennem ateşi karşısında YÜCE ALLAH' a havale ettik.

  • cihat   11-09-2012 21:35

    yaşasın zalimler için CEHENNEM...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN