Filistin'e ihanet portresi; Mahmud Abbbas

Hamas sözcüsü Hüsam Bedran, Mahmud Abbas yönetiminin Filistin direnişini sırtından bıçakladığını söyledi. İşte Mahmud Abbas'ın ihanetlerinden kesitler...

07-11-2016


Filsitin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın sözcülerinden Hüsam Bedran Mahmud Abbas yönetimini topa tuttu.
 
Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin iki gün önce bir genci El-Halil'de işgalcilere yönelik eylem için patlayıcı yerleştirdiği gerekçesiyle gözaltına almasının üzerine konuşan Bedran, Mahmud Abbas yönetiminin işgalcilerin güvenliğini sağlamak için direnişi sırtından bıçakladığını kaydetti.
 
Sık sık Filistin direnişinin karşısında yer alan Siyonist Rejim'le geliştirdiği ilişkiler nedeniyle HAMAS başta olmak üzere Filistin direnişinin eleştiri oklarını üzerine yönelttiği Mahmud Abbas'ın geçmişi ihanet vesikalarıyla dolu. İşte Abbas'ın ihanet zincirinden inciler...
 
Sık sık Filistin direnişinin karşısında yer almasıya adından söz ettiren Mahmud Abbas Siyonist Rejime yönelik teslimiyetçi bir politika izlemesiyle tanınıyor.
 
 

İSRAİL ÖLDÜRÜR, ABBAS İSE ESİR EDER

 
Zulme uğramaksızın bir günü dahi geçmeyen mazlum Filistin halkı sadece Siyonist işgal rejimiyle mücadele etmiyor. Aynı zamanda Mahmud Abbas'a bağlı güçlerin yıldırma poltikalarıyla baş etmek zorunda olan Filistin halkı sık sık Mahmud Abbas güçleri tarafından göz altı ve tutuklama cezalarına çarptırılıyor.
 
 
Mahmud Abbas, Tulkerem, Ramallah, El Halil, Cenin, Kalkiliya gibi bölgelerde sık sık Filistinli direnişçilere yönelik baskın yapılması talimatını veriyor. Öta yandan Mahmud Abbas güçlerinin tutukladığı birçok Filistinli hapishanelerde çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Mahmud Abbas'ın direnişçilere yönelik tavrı İslami Direniş Hareketi HAMAS başta olmak üzere diğer direniş grupları nezdinde büyük bir tepkiye neden oluyor.
 
 
 

ARAP ÜLKELERİNDEN GAZZE'YYE YÖNELİK OPERASYON DÜZENLEMELERİNİ İSTEMİŞTİ

 
Filistin siyasi tarihinden bir an evvel silinmesi gereken Mahmud Abbas, geçtiğimiz yıl bazı Arap ülkelerinin liderleriyle görüşerek Gazze'ye yönelik operasyon yapmaları noktasında ikna etmeye çalışmıştı.
 
Mahmud Abbas'ın bu ihanet dolu davranışının ardından açıklamada bulunan HAMAS Sözcülerinden Musa Ebu Merzuk, Abbas'ı Filistin direnişine ihanetle suçlamıştı.
 
 

İSRAİL'E DOST HAMAS'A DÜŞMAN

 
Siyonist Rejim'e karşı teslimiyetçi politikalar izleyen ve her türlü diyalogu kuran Mahmud Abbas, HAMAS başta olmak üzere diğer direniş gruplarıyla en ufak bir müzakereye dahi girmekten kaçınıyor. Bu tutumundan dolayı direnişçilerden tepki gören Abbas için HAMAS sözcülerinden Salih el Berdevil, "Filistin'de yaşanan her kargaşanın ardında Abbas'ın izlerini görebilirsiniz" ifadelerini kullanmıştı.
 
 

"HAMAS'IN İSRAİL'E SALDIRMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞTU"

 
Mahmud Abbas akıl almaz ifadelerle HAMAS'ın işgal topraklarına saldırmasından rahatsız olduğunu beyan etmiş, HAMAS ise Abbas'ı hedef alan çok sert bir açıklama yayınlamıştı. 30 Eylül 2015'te İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze'ye sınırı olan işgal topraklarını füzelerle yumruklamış, füze saldırısıyla beraber özellikle Ashdod'da yahudiler büyük panik yaşanmış ve kentte sirenler uzun bir süre susmamıştı.
 
Kassam Tugaylarının işigal topraklarına saldırması üzerine Gazze ve işgal toprakları hareketli saatler yaşarken Mahmud Abbas da alışılagelmiş bir şekilde ihanet içeren açıklamalarda bulunmuştu.
 
Siyonist Rejim'in Filistinlilere yönelik saldırıları karşısında eli ayağı bağlı bir şekilde oturan ve siyonistlere karşı elle tutulur bir tepki gösteremeyen Abbas, HAMAS'ın işgal topraklarına füze yollamasıyla beraber tabir-i caizse küplere binmişti. İşgal topraklarına yönelik saldırı sonrası HAMAS'ın Filistin'e zarar verdiğini düşündüğünü belirten Abbas, hiçbir meşruiyete sahip olmaksızın İsrail'i bombalıyorlar ve bu durum Filistin halkına zarar veriyor demişti.
 
Abbas'ın skandal açıklamasının ardından açıklamada bulunan HAMAS, Abbas'ı işgalcilere karşı korkak olmakla suçlamıştı.
 
 

İSRAİL: MAHMUD ABBAS BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPMAZSA VAR OLAMAZ

 
Mahmud Abbas'ın ihanet dolu vesikaları Siyonist Rejim tarafından memnuniyetle karşılanırken Siyonist Rejim eski Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, Mahmud Abbas yönetiminin İsrail'e iş bilriği yapmaması halinde Batı Şeria'da hüküm süremeyeceğini söylemişti. 
 
Siyonist Rejimde yayın yapan Maariv gazetesi'ne konuşan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, "İsrail'le yaptığı güvenlik koordinasyonu olmazsa Mahmud Abbas Yönetimi yaşayamaz, yok olup gider" ifadelerini kullanmıştı.
 
 

ABBAS'IN ÇALIŞMA ARKADAŞININ OFİSİNDE ŞABAK CASUSU

 
Macid Ferec'in açıklamaları, Mahmud Abbas'ın yakın çalışma arkadaşlarından Erakat'ın ofisinde Siyonist Rejim İç İstihbarat örgütü Şabak için çalıştığı kanıtlanan bir casus yakalanmasının üzerine gelirken HAMAS yaşananlara sert tepki göstermişti.

Etiketler : #Filistin'e   #ihanet   #portresi;   #Mahmud   #Abbbas   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN