Filistin'in özgürlüğü, ümmetin özgürlüğüdür!

TOKAD, Filistin topraklarındaki Siyonist işgali hatırlatan Nakba’nin 62. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kudüs’ün özgürlüğünün ümmetin özgürlüğü” olduğunu hatırlattı.

15-05-2010


İslam ve Hayat

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), Filistinliler için Nakba Günü (Büyük Felaket) dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında “Dünya halklarına rağmen devletlerin gözleri önünde süregelen Siyonist işgalin vardığı nokta her açından korkunç. Ne yerinden yurdundan edilmiş insanların sayısı belli, ne de katledilenlerin… Bir halk, kaç nesildir mazlum, öksüz ve yetim! Ve elindeki tek imkân direniş!” dedi.

AK Parti'nin son günlerdeki politikalarının eleştirildiği açıklamada "AK Parti Hükümeti tarafından veto edilmemesi neticesinde israil’in çok istediği OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) üyeliğini elde etmesi bu konudaki utanç verici sürece bir adım daha eklemiştir. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, işgali meşrulaştıran ifadelerin ise hiçbir kabul edilebilir tarafı bulunamaz! Korsan devlet israil’in OECD üyeliğinin veto edilmemesi yönündeki karar ve takınılan tutum, Türkiye’yi ağır bir vebal altına sokmuştur ve halkın çoğunluğu Müslüman olan bir ülke bu vebali taşıyamaz! Üstelik tam da İsrail, kardeşimiz İzzet Şahin’i, bir insani yardım kuruluşu olan İHH’ya üye olması sebebiyle ağır şartlar altında esir tutarken! Hükümet, sesini acilen en üst perdeden çıkarmalı ve kardeşimizin özgürlüğüne kavuşturmalıdır. Ayrıca hem işgale hem de bu haksızlığa karşı tavrını, İsrail işgal yönetiminin “resmi” törenlerini boykot ederek ortaya koymalıdır." denildi. 

Hükümet’in Gazze’ye yönelik süren Siyonist ambargonun delinerek, Filistin halkına insani yardım götürmeyi amaçlayan gemilerimizin güvenliğini sağlamakla sorumlu tutulduğu açıklamada "TOKAD olarak “Kudüs’ün özgürlüğünün ümmetin özgürlüğü” anlamına geldiğini ve Filistin halkıyla dayanışmamızın süreceğini hatırlatıyoruz. Filistin’in acısı acımız, direnişi direnişimizdir. Tüm direniş örgütlerine, Kudüs’e, Gazze’ye, her Cuma yaptığı eylemlerle dünyaya direnişi hatırlatan Bilin köyüne, son zamanlarda yükselen Beyaz İntifada’ya Tokat’tan selam gönderiyoruz. Unutulmasın ki; Filistin halkına karşı sorumluluğumuz insani yardımdan da ötedir. 62. yılında etnik temizliğe dönüşen Nakba’nın son bulması için herkesi küresel İntifada bilinciyle harekete geçmeye davet ediyoruz." ifadeleriyle son buldu.

Etiketler : #Filistin'in   #özgürlüğü   #   #ümmetin   #özgürlüğüdür!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN