Filistin intifadasının acı yüzü: 75 bin tutsak

Filistin'de 2000 yılında başlayan intifada sürecinde İsrail güçleri tarafından 75 bin Filistinlinin tutuklandığı açıklandı.

29-09-2012


Esirler konusunda uzman eski esirlerden Abdunnasır Feravine, intifadanın 12. yıldönümü nedeniyle bugün yayınladığı raporda, 28 Eylül 2000 tarihinde başlayan intifadadan bugüne kadar 75 bin Filistinlinin tutuklandığını, yüzlercesinin Gazze ve Filistin dışına sürgün edildiğini, intifada sürecinde tutuklanan bazı esirlerin hala İsrail zindanlarının karanlık dehlizlerinde yaşadıklarını belirtti.

Feravine yayınladığı raporda ayrıca şu bilgileri verdi: 

“Tutuklananlardan 9 bini çocuk, 940’ı bayan, bayanlardan 4’ü çocuklarını zindanda doğuran annelerdir. Yine tutuklananlar arasında Meclis Başkanı, bakan, milletvekili, gazeteci, aydın, imam, öğretmen, davetçi var. Bu süre içinde 22 bin idari ceza kararı alındı. Bunlar arasında birden fazla tutuklanan Filistin olduğu gibi her tutuklanan da cezaevinde tutulmadı. Şu an itibariyle Siyonist işgal zindanlarında 4500’den fazla Filistinli esir var. Bunlardan 198’i çocuk, 8’i bayan, 14’ü milletvekilidir. İdari ceza alanların sayısı ise 215’tir. Yine esirler arasında yüzlerce hasta yakalandığı hastalıklarla boğuşuyor. İçeride felçli, yaralı, sakat ve kanserli esirler de var.”

Feravine devamla, İsrail işgal ordusunun operasyonlarında Filistin’in her kesiminden ve yaş grubundan, çocuk, kadın, yaşlı, hamile, hasta, engelli demeden tutukladığını, intifada esnasında ve ondan önce şehit olanların cesetlerini bile elinde tuttuğunu ifade etti.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Filistin   #intifadasının   #acı   #yüzü:   #75   #bin   #tutsak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN