Filistin’e Özgürlük Konvoyu Gazze’de

Londra’dan 1 ay önce yola çıkan ve Mısır Devleti tarafından fiili saldırıda dahil olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya bırakılan Filistin’e Özgürlük Konvoy’u nihayet Gazze’ye girdi.

07-01-2010


Londra’dan 1 ay önce yola çıkan ve Mısır Devleti tarafından fiili saldırıda dahil olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya bırakılan Filistin’e Özgürlük Konvoy’u nihayet Gazze’ye girdi. Ariş limanından gruplar halinde Gazze’ye doğru yola çıkan konvoydaki 155 aracın tamamı Gazze’ye ulaştı. Refah sınır kapısından giriş yapan konvoyu Gazze’liler büyük bir tören ile karşıladılar.

Mısır hükümetinin her türlü  engellemesi ve saldırılarına karşı büyük bir direnç gösteren Filistin’e Özgürlük Konvoyu sonunda Gazze’ye girmeyi başardı. Konvoyda bulunan 155 araç yapılan girişimlerin ardından öğleden sonra gruplar halinde Ariş limanından ayrılmaya başladı. Limandan 20’şer araçlık gruplar halinde ayrılan konvoy Refah sınır kapısından geçerek Gazze’ye ulaştı. Konvoyda bulunan 155 aracın tamamı Gazze’ye girmeyi başardı.

Refah sınır kapısından girişi yapan konvoyu Gazze halkı çiçeklerle karşılarken, Hamas’ın Gazze’deki üst düzey yöneticileri de karşılama töreninde hazır bulundu. Bazı Filistinliler sevinç gözyaşları döktü. Konvoy daha sonra şehir merkezine doğru yola koyuldu. Yollara dökülen Gazze halkı büyük bir coşku ile konvoya eşlik etti. Şehir merkezinde konvoy için binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

Gazze’ye girmeyi başaran Filistin’e  Özgürülk Konvoyu katılımcıları burada yalnızca 48 saat kalabilecekler. Katılımcılar bu 48 saat içerisinde konvoyda buluna araçları ve beraberinde getirdikleri insani yardım malzemelerini Gazze halkına bağışlayarak yine Refah Sınır kapısından çıkacaklar.

(Kaynak: İhh.org.tr)

Etiketler : #Filistin’e   #Özgürlük   #Konvoyu   #Gazze’de   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN