Filistinli esirlerin direnişi İstanbul’dan selamlandı!

Filistinli esirlerin İsrail zindanlarındaki dayatmalara karşı başlattıkları açlık direnişi İstanbul’da yüzlerce kişinin yürüyüşüyle selamlandı.

11-05-2012


İsrail zindanlarında Filistinli esirlerin 24 gündür sürdürdüğü açlık grevi her geçen gün yeni katılımlarla büyürken ÖZGÜR-DER ve FİDDER organizasyonuyla bugün Cuma namazı sonrası Fatih’te bir destek yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşte Filistin esirlerin yaşadığı zulüm dolayısıyla İsrail protesto edilirken Özbekistan ve Suriye’deki zalimler de telin edildi. Fatih Camii'nde kılına Cuma namazının ardından Saraçhane Parkı'na doğru yürüyüş yapmak üzere avluda toplanan çok sayıda kişi, buradan kortej halinde Fevzipaşa Caddesini trafiğe kapatarak yürüyüşe geçti.

Bugün itibariyle açlık grevine girenlerin sayıları 2.000’e varan esirlerle dayanışma içerikli pankart ve dövizler taşıyan yüzlerce kişi sloganlarla Fatih Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü.

“İsrail Zindanlarında Direnen Filistinli Esirlerin Yanındayız!”  ve “Direnişin Onuru İşgalciyi Yenecek!” yazılı pankartların açıldığı yürüyüşte  “Aksa Esirlerinin Direnişine Bin Selam!”, “2000 Tutsak Açlık Grevinde Filistinli Kardeşlerimizin Direnişine Bin Selam!”, “Filistin’de Siyonist Suriye’de Baas İşgaline Son!”, “Filistinli Direnişçiler Haykırıyor: Esir Düşsek de Asla Teslim Olmayacağız!”, “Aksa Esirlerinin açlık Direnişine Bin Selam!” yazılı dövizler taşındı.

Murat Ayar’ın eylemin amacını açıkladığı etkinlikte Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Gilad Şalit takasında serbest bırakılarak Türkiye’ye sürgün edilen Filistinli eski esir Musa Akkari ve Özgür-Der Genel Başkan YardımcısıKenan Alpay birer konuşma yaptı.

Ahmet Ağırakça yaptığı konuşmada işgal olduğu sürece direnişin devam edeceğini vurgulayarak direnişimizin her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti. “İsrail kendisinin sonunun geldiğini biliyor. İnşallah çok yakın zamanda İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmek zorunda kalacak. Biz Türkiye Müslümanları olarak Filistin’e her zaman sahip çıktık ve çıkacağız.” diyen Ağırakça, Siyonizm’le mücadelenin ilelebet devam edeceğini ifade etti.

Musa Akkari, “Esirlerin özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür.” diyerek başladığı konuşmasında Filistinli esirlerin zillete boyun eğmek yerine izzetli bir şekilde şehadeti arzuladığını kaydetti.  “İsrail savaş esiri statüsündeki Filistinli tutsakları terörist olarak lanse ederek sahip oldukları hakları onlara tanımıyor. Ayrıca İsrail Mescid-i Aksa’yı da esir almak istiyor. Orada namaz kılınmasını engellemeye çalışıyor.” sözleriyle işgal devletinin zulmüne dikkat çeken Akkari, Filistinli esirlerin artık özgürlüklerine kavuşmaları gerektiğini ifade etti.

Kenan Alpay, İsrail zindanlarında açlık grevi yapan Filistinli esirleri bu uygulamaya iten insanlık dışı uygulamalara dikkat çekti. İdari hapis cezası adı altında sorgusuz hapsedilen insanların aylarca esir tutulduğunu belirten Alpay, ayrıca ağır hapishane koşullarına da değindi. “Filistlinli esirlerin toplam 4 metrekare bir hücrede 10 yıl tutulması Nazilerin Yahudilere yaptığı uygulamadan farklı değildir.” sözleriyle zulmün şiddetini belirten Alpay, esirlerin görüşme ve revir sırasında da büyük bir zulme maruz kaldıklarını detaylarıyla anlattı. Alpay, İsrail’de esirlerin ve görüşe gelen insanların görüşme için çırılçıplak soyunma dayatmasıyla karşılaştıklarını, bu nedenle yıllardır aileleriyle görüşemeyen tutsakların olduğunu hatırlatarak Müslümanların bu zulme sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

(Kaynak: Haksöz)

Etiketler : #Filistinli   #esirlerin   #direnişi   #İstanbul’dan   #selamlandı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN