Filistinli esirlerin durumu kötüleşti

Siyonist İsrail zindanlarında 17 Nisan’dan beri açlık grevi yapan Filistinli esirlerin sağlık durumu ciddi derecede ağırlaştı.

17-05-2017


İsrail hapishanelerindeki kötü şartları protesto etmek için 29 günden beri toplu açlık grevini sürdüren Filistinli mahkumların sağlık durumlarının her geçen gün daha da kötüleştiği bildirildi. “Özgürlük ve Haysiyet Grevi” ismiyle devam eden eylemi takip etmek için Filistinliler tarafından oluşturulan Medya Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, açlık grevindeki mahkumların yüzde 90’ının sağlık durumunun ciddi derecede ağırlaştığı aktarıldı. Mahkumların sürekli kustukları, zaman zaman bilinçlerini yitirerek bayıldıkları ve her birinin yaklaşık 20 kilo verdiği belirtilen açıklamada, İsrail’in durumu kötüleşen mahkumları naklettiği saha hastanesinin olması gereken temel tıbbı ekipmandan bile yoksun olduğu kaydedildi.
 
İsrail hapishanelerindeki bin 500’den fazla Filistinli mahkum 17 Nisan’da “İsrail’in keyfi uygulamalarına son vermesi talebiyle başlattığı” açlık grevini sürdürüyor. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, aile ziyaretlerine kısıtlama getirilmemesi, hücre hapsi ve idari tutukluluk uygulamalarına son verilmesi Filistinli mahkumların talepleri arasında yer alıyor.

Etiketler : #Filistinli   #esirlerin   #durumu   #kötüleşti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN