Filistinli mülteci, Esed zindanında işkenceyle katledildi

Ayaklanmanın başından bu yana 214 Filistinlinin işkence altında can verdiği Suriye’de yaklaşık beş ay önce gözaltına alınan Muhammed İsa Ebu Hassan isimli Filistinli mülteci genç, dün (23 Haziran Pazartesi) Baas rejimi zindanlarında işkence altında katledildi.

25-06-2014


Suriye'de yaşayan Filistinli mülteciler için oluşturulan Çalışma Grubu, yaklaşık beş ay önce gözaltına alınan Muhammed İsa Ebu Hassan isimli Filistinli mülteci gencin dün (23 Haziran Pazartesi) Baas rejimi zindanlarında işkence altında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre Çalışma Grubu, Suriye'de devrimin başından bu yana Baas rejimi zindanlarında işkence altında şehit olan Filistinli mülteci sayısının 214'e ulaştığını bildirdi.

Son 24 Günde 14; Toplamda 214 Filistinli İşkenceyle Şehit Edildi

Çalışma Grubu, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Haziran ayından şu ana kadar 14 Filistinli mültecinin Baas rejimi zindanlarında işkence altında şehit olduğu ve toplam rakamın devrimin başından bu yana 214'e ulaştığı ifade edildi.

Kurbanların çoğunun cesetlerinin ailelerine teslim edilmediğini bildiren Çalışma Grubu, oğullarının eşyalarını almaları için ailelere telefon edildiğini ve soru sorulmasına izin verilmediğini açıkladı.

Çalışma Grubu, Baas rejimine çağrıda bulunarak gözaltına alınan yüzlerce Filistinli mültecinin akıbeti hakkında açıklama yapmasını istedi ve Baas rejimi zindanlarında yaşananların "savaş suçu" olduğunu söyledi.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Filistinli   #mülteci   #   #Esed   #zindanında   #işkenceyle   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN