Filistin konferansına valilik engeli

Köklü Değişim Dergisi tarafından düzenleneceği duyurulan "Filistin Çözüm Bekliyor-"İsrail" Sorununa Köklü Çözüm" başlıklı konferans İstanbul Valiliği'nin engeline takıldı.

25-01-2009


İslam ve Hayat

Köklü Değişim Dergisi tarafından düzenleneceği duyurulan "Filistin Çözüm Bekliyor-"İsrail" Sorununa Köklü Çözüm" başlıklı konferans İstanbul Valiliği'nin engeline takıldı. 25 Ocak Cumartesi (dün) İstanbul'da Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceği duyurulan konferans, İstanbul Valiliği tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

Köklü Değişim Dergisi'nden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu hususlara dikkat çekildi:

"Bu haksız ve adaletsiz iptal kararını şiddetle kınadığımızı belirtirken şu noktalarında müşahede edilmesi gerektiğini düşünüyoruz:

1- Toplumu ifsat eden, kıymetlerimizi erozyona uğratan, mukaddesatımıza hakaretler yağdıran, ahlaksızlığı özendiren her türlü faaliyete sınırsız tolerans tanıyanların Filistin için köklü çözümleri sunmamıza engel olması yapılan çifte standardı tevile mahal veremeyecek bir şekilde ortaya koymuştur.

 2- Köklü Değişim Dergisi'nin şu ana kadar düzenlediği konferanslarda ve basın açıklamalarında hiçbir olumsuzluk yaşanmamış ve hiçbir güvenlik sorunu çıkmamışken konferansın iptal edilmesi "hukuk devleti" olmakla övünenler için yüz kızartıcı bir vakıadır.

3- Bu iptal kararı yöneticilerin Filistin'le alakalı söyledikleri sözlerin tamamının yalandan ibaret olduğunu bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bir yandan Filistin için ağıtlar yakacaksınız diğer yandan Filistin için çözüm arayanları engelleyeceksiniz bu iki yüzlülük değil de nedir?

4- ABD'deki Yahudi lobisinin Başbakan Erdoğan'a son Gazze saldırılarında takındığı tavırdan dolayı kınama göndermesinin bu iptal kararında etkili olduğu açıktır. Esasında bu iptal kararı İstanbul valiliğinden değil, ABD'deki Yahudi lobisinden gelmiştir.

5- Köklü Değişim Filistin Meselesine olan duyarlılığı valiliğin iptal kararıyla yok olmayacaktır. Bilakis bu tür baskıcı ve yasakçı zihniyet bizlerin azmini daha da arttırmakta ve Filistin meselesiyle alakalı çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırmaktadır.

6- Valiliğe yasal süreden çok önce başvurmamıza rağmen iptal kararını 23.01.2009 tarihinde, saat 17.00'da bildirmesi valiliğin kastını açığa çıkarmıştır. Valilik, kararını son dakikaya erteleyerek konferansımızın iptalini kesinleştirmek istemiştir. Köklü Değişim olarak Valiliğin bu tür keyfi uygulamalarına meşru haklarımızı kullanarak cevap vereceğimizi tüm kamuoyu ve bilhassa valilik bilmelidir."

Etiketler : #Filistin konferansına   #valilik   #engeli   
YORUMLAR
  • Muhammedî   25-01-2009 17:28

    Vakit Artık Sizin açınızdan çok geç ey Tağutî Nizamlar.. Zira Hilafet Ayak Sesleri Artık Yeri Göğü İnletecek Seviyeye ulaşmıştır(Elhamdulillah) Ne bu tür engellemeleriniz ne Müslümanları zindanlara atmanız ne de herhangi bir başka susturma çabanız para etmeyecektir.. Allahın izniyle korktukları başlarına geliyor..

  • HUSEYIN SASMAZ   25-01-2009 14:40

    Köklü Değişim'den Adana'da konferans islamdevleti.org 25 Ocak 2009 Pazar "İsrail" Sorununa Köklü Çözüm, Dünden Bugüne "Filistin Meselesi", "Filistin Meselesi" Karşısında İslami Beldelerdeki Yöneticilerin Tavrı ve Müslümanların Mesuliyeti ve "Filistin Meselesine" Köklü Çözüm başlıklarının ele alınacağı konferansın internetten de canlı yayınla izlenebileceği bildirildi. Derginin websayfasında konferansa ilişkin bilgiler şöyle: Filistin İçin İsrail Sorununa Köklü Çözüm! Konuşmacılar: Araştırmacı Yazar: Ekrem YAĞMUR Araştırmacı Yazar: M. Ali KEDİCİOĞLU Araştırmacı Yazar: Ali DİKİCİ Tarih: 01 Şubat 2009 - PAZAR Saat: 13:00 Adres: YAĞ CAMİİ ARKASI ALİ DEDE İŞMERKEZİ ŞİRİN MÜZİKOL - ADANA NOT: 01 şubat günü saat 13:00 de Adana konferansımız internetten canlı olarak yayınlanacaktır.. http://sirinsauna.com/canli1.htm adresine girildikten sonra "Salon 2" tıklanacak.

  • Bayram   25-01-2009 11:24

    siyonist lobiler harekete geçti, ve çabaları meyvesini vermeye başladı. başbakanın ve hükümetin tutumu bana hiç samimi gelmiyor. öyleki israilin saldırıları bu şiddette olmasaydı mecliste 300'ü aşkın israil dostunun olduğunu bilmeyecektik bile. artık bu meclisede güven kalmadığını düşünüyorum, kimlere ve nereye oy verdiğini iyi hesaplamalı bu millet. yol-kanalizasyon-park yapmakla bir yere varılmıyor onlar zaten olmazsa olmazlar. ama aslı unsurların , olması gerekenlerin ve çalışmaların üzeri örtülüyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN