Firavun'dan eski dostlarına mektup: Beni kurtarın!

İdamla yargılanan Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek, bazı dünya liderlerine gönderdiği mektupta, kendisini idamdan kurtarmalarını istedi.

29-01-2012


İktidarda olduğu dönemde ilişkilerinin iyi olduğu bazı liderlere mektup gönderen Mübarek aynı mahkemede yargılanan çocuklarının yurt dışına çıkarılmasını da talep etti.

İngiliz Haaretz gazetesi Mısır’da yayınlanan Roz el Yusuf gazetesine dayandırdığı haberinde, Mübarek’in mektup gönderdiği isimler arasında ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kuveyt, İtalya ve Lübnan’ın liderleri bulunduğuna yer verildi.

25 Ocak’ta başlayan ve 18 gün süren yönetim karşıtı gösteriler sırasında öldürülen 850’den kişiden sorumlu tutulan Mübarek’in idamı talep ediliyor. Ancak Mübarek, tüm olup bitenlerden kesinlikle sorumlu olmadığını öne sürüyor.

Aynı haberde Mübarek’in eşi Suzan Mübarek’in yetkililere giderek tedavi olmak ve Avrupa’daki hesaplarını tam olarak ortaya koymak için İsviçre’ye gitmek istediği de öne sürüldü.

Avrupa ülkeleri daha önce Mübarek ve ailesinin tüm hesaplarını dondurmuştu. Ancak şu ana kadar Mısır’a iade edilen herhangi bir meblağın olmaması Mısır halkı tarafından şüpheyle karşılanıyor. 

(Kaynak: CHA)

Etiketler : #Firavun'dan   #eski   #dostlarına   #mektup:   #Beni   #kurtarın!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN