Firavun Hüsnü, Filistin’in tasfiyesi için çalışıyor

İhvan liderlerinden Kemal Helbavi, “Mübarek başkanlığındaki Mısır, Filistin davasını tasfiye etmek istemektedir. Fakat onlar Filistin davasına hizmet ettiklerini zannediyorlar.

05-08-2009


Mısır’daki İhvan-ı Müslimin mensuplarının Gazze’deki kardeşlerine yardım malzemesi ulaştırdıkları için yargılanmalarını şiddetle eleştiren İslami Vahdet Konseyi Genel Sekreteri, Avrupa’nın önde gelen İhvan liderlerinden Kemal Helbavi, “Mübarek başkanlığındaki Mısır, Filistin davasını tasfiye etmek istemektedir. Fakat onlar Filistin davasına hizmet ettiklerini zannediyorlar.

Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün Filistin davasını tasfiye etmek istemektedir. Mısır’da yargılanan İhvan-ı Müslimin davasındaki suçlamalar temelden yoksundur. Hizbullah, Şii yapılanması ya da Cihad ve Tekfir üzerindeki suçlamalar da temelden yoksun. Esas mesele, ‘Filistin’e, Gazze’ye ve özellikle de Hamas’a nasıl baskı yapabilirim’dir. Ki Hamas da Abbas gibi olsun. Hamas, Abbas gibi olursa mesele burada biter ve Mısır rejimi de rahatlar. Gazze’de Hamas’ın yerine Abbas olsaydı ne Amerika, ne Siyonistler, ne de Batı için bir sorun olurdu” dedi.

VAHDETİN KORUNMASI ÇAĞRISI
Şii ve Sünniler arasındaki vahdetin korunması çağrısında bulunan Helbavi, el Alem’e yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mısır hükümetinin Şah dönemindeki İran’la ilişkilerinde, Şiilerle ilgili hiçbir sorunu yoktu. Çünkü o günlerdeki İran, laik, uşak, Batı’nın yararına çalışırdı. Enver Sedat da aynı hedefler için çalışmaktaydı. O günlerde hiçbir sorun yoktu. Ne alimler arasında, ne de hacca gidenler arasında hiçbir sorun yoktu. Sorun, İslam Devrimi’nin gerçekleştirilmesiyle başladı. Burada tekrardan söylemek istiyorum. Esasında Şiilerle Sünniler arasında hiçbir sorun yok. Şiilerle Sünniler arasında çatışma ortamının oluşturulması, Siyonistlerin menfaatinedir. Ümmeti birbirinden ayıran ve parçalayan bir siyasi anlayış var. Buna mukabil Amerika’nın dayatmalarına ve Siyonizme karşı bir duruş var... İslami hareketlerin oynayacağı en önemli rol, Siyonizme ve Amerika’nın hegemonyasına karşı halkları uyarmaktır.”

Mısır’da Şii mezhebine mensup olanların suçlanmasına sert tepki gösteren Helbavi, “Bir kişi Şii mezhebine mensup olduğu için suçlanabiliyor. Ama Mısır’da gece gündüz İslam’a hakaret edenler suçlanmıyor. Bu, son derece tehlikeli bir durum” diye konuştu. Helbavi, Mısır’daki sivil mahkemelerin bazı İhvan liderleri hakkında beraat hükmü vermesine rağmen kararın uygulanmamasını eleştirerek, “Bu basit bir tutuklama olayı değil. Mısır rejimi, İhvan-ı Müslimin’e karşı savaş açmıştır. Tabii sadece İhvan’a değil. Önceki gün avukatlar, bir protesto gösterisi düzenlemek istedi. Fakat rejim engelledi. Onlar ne İhvan’dan, ne Şii, ne de Hizbullah’tandı. Mesele ne Şiilik ne de Hizbullah. Mesele, Batı’nın hegemonyasına karşı duranlara ve Filistin davasına destek verenlere baskı uygulamaktır” şeklinde konuştu.

MISIR İSTİHBARATI UTANMALIDIR
Kemal Helbavi, Mısır istihbaratının direniş karşıtı tutumuna tepki gösterdi ve şunları kaydetti: “Siyonistlerin herhangi bir izin ya da vize almaksızın Mısır topraklarına girmesine izin veren ama Gazze halkına, Hamas’a yardım etmek için Mısır’ı kullananlara engel olan Mısır istihbaratı utanmalıdır. Yazıklar olsun Mısır’a. Bunlar, Gazze’de olanlar karşısında utanacak da değiller. Bütün Mısır halkı Gazzelilere yardım etmek istiyor. Gazze’yi imar etmek istiyor. Mısır istihbararına ve hükümetine yakışan Amerika’nın ve Batı’nın İsrail’i silahla desteklediği gibi Gazze’yi silahla desteklemesiydi. Bu, Mısır istihbaratının ve ordusunun görevi olmalıydı. Siyonistler Mısır topraklarındayken Mısır ordusu ne yapıyor? Mısır polisi ne yapıyor?”

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Firavun   #Hüsnü   #   #Filistin’in   #tasfiyesi   #için   #çalışıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN