Firavun zulmü devam ediyor: Konvoy'dan 5 kişi gözaltında

Mısır hükümeti Kahire Havaalanı'nda ülkeyi terketmeye hazırlanan Filistin Konvoyu üyelerinden 5 kişinin pasaportuna el koyup tutuklamak isteyerek yeni bir provakasyona daha imza attı. Gözaltına alınmak istenenlerden üçünün İngiliz, ikisinin de Türk olduğu açıklandı.

09-01-2010


Tek amaçları Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargonun kaldırılmasını sağlamak ve Gazze'de yaşanan insanlık dramını gözler önüne sermek olan Filistin Konvoy'u Mısır hükümetinin yeni bir provakasyonu ile karşı karşıya kaldı.

Konvoy'u günlerce bekleten, sonra Konvoy'daki insanların üzerine taş yağdıran Mısır, şimdi de ülkeyi terketmeye hazırlanan Konvoy'dan 5 kişiyi pasaportlarına el koyarak Kahire Havaalanı'nda gözaltına almak istedi.

Üçünün İngiliz ikisinin de Türk olduğu bildirilen aktivistler halen havalanında bekletiliyorlar.  Filistin konvoyu, kendileri için gönderilen uçağa binmek üzerelerken yaşanan girişim üzerine aktivistlerde çileden çıktı. Kahire Havaalanı'nda oturma eylemi yapan aktivistler Mısır'ı protesto ettiler.

Tutuklanmak istenen Mehmet Sağıroğlu ve Sinan Kurban adlı Türk vatandaşları ise artık Türkiye’ye dönüp ailelerine kavuşmak istediklerini belirttiler. Sağıroğlu, “Biz Mısır’ı protesto ettik diye bizi gözaltına aldılar. Şimdi ise tutuklamak istiyorlar. Çoluk çocuğumuz bizi bekliyor. Sivil bir eylem yaptık, suç işlemedik. Tutuklama çok yanlış olur” şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'dan son anda böyle bir eylem beklediklerini belirterek, "Haksız yere gözaltında tutulan arkadaşlarımız bırakılıncaya kadar Kahire Havaalanı'ndaki oturma eylemimiz devam edecektir. Burada hiç kimseyi bırakmaya niyetimiz yok. Daha önce çok daha sert tavırlarla karşılaştık arkadaşlarımızı almak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

Bu arada Konvoy'un bugün geleceğini duyan vatandaşlar ise İstanbul havaalanında toplanmaya başladılar. Yaşanan yeni gelişmeler üzerine İHH'nın Atatürk Havaalanı'nda bir basın açıklaması yaparak Mısır'ı kınaması bekleniyor.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Firavun zulmü   #devam   #ediyor:   #Konvoy'dan   #5   #kişi   #gözaltında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN