G-8'den havyarlı ve şaraplı açlık zirvesi!

Kapitalistler açlık zirvesi yaparsa ne olur? Geçtiğimiz ay Roma'da ne olmuşsa o olur tabii ki! 18 çeşit yemekli, şarap ve havyarlı mönüler eşliğinde "açlık zirvesi" de kapitalistlere yakışmıyor değil doğrusu!

09-07-2008


İslam ve Hayat

Kapitalistler açlık zirvesi yaparsa ne olur? Geçtiğimiz ay Roma'da ne olmuşsa o olur tabii ki! Dünyanın en zengin ülkelerinin oluşturduğu G-8'in "fakirlik ve gıda krizi"ne çözüm (!) aramak için Japonya'da yapılmakta olan zirvesi bildik görüntülere sahne oluyor. Geçtiğimiz ay Roma'da yapılan açlık zirvesinde şarap içip havyar yiyerek açlığa çözüm arayan (!) batılı ülkelerin liderleri, Japonya'daki zirvede de farklı bir şey yapmıyor. 

Yeni Şafak'ta bugün yer alan habere göre, Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında lüks bir otelde önceki gün başlayan G8 zirvesi, zengin sofralar eşliğinde fakirliğe ve gıda sıkıntısına çözüm aradı. G-8 toplantı konuşmalarının yapıldığı 'Gıda Krizi' Zirvesi'nin, 18 çeşit pahalı yemek eşliğinde gerçekleştirilmesi dünya basınında yankı oluşturdu. Gün içerisinde 6 kez düzenlenen öğlen yemeği mönüsünde siyah İran havyarı, kuzu gerdanı, deniz kestanesi, tuna balığı ve yıllanmış Avrupa ve Amerika'dan şaraplar servis edildi.

Haberde şöyle deniliyor: Dünya açlık tehditi altındayken bu derece masraflı bir mönünün oluşturulması birçok yazar tarafından da 'iki yüzlülük' olarak değerlendirildi. Önceki gün de İngiltere Başbakanı Gordon Brown, gıda maddelerinin her geçen gün pahalandığına dikkat çekmiş haftada 8 sterlin tasarruf edilebileceğini söylemişti. Bu arada G-8 liderleri zirvenin ikince gününde dünyada sera etkisine neden olan gazların salımını 2050'ye kadar yarıya indirme konusunda fikir birliğine vardı.

Etiketler : #G8'den havyarlı   #ve   #şaraplı   #açlık   #zirvesi!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN