“Gazze ambargosu ağırlaşıyor”

Filistin İnsan Hakları Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, Gazze'ye yönelik işgalci ambargosu daha da ağırlaşmış durumda.

14-06-2009


Filistin İnsan Hakları Merkezi tarafından yayınlanan rapor, Gazze ambargosunun giderek daha da ağırlaştığını ortaya koyuyor. Raporda, işgal güçlerinin bir hafta içinde Batı Yaka'da bir Filistinliyi şehit ettiği ve on üç Filistinliyi yaraladığı da kaydediliyor.

4-10 Haziran arası dönemdeki ihlalleri kapsayan raporda işgal güçlerinin Batı Yaka'da 24 sızma operasyonu gerçekleştirdiği ve işgal altındaki Kudüs'te Eski Belde'de iki evi yıktığı belirtildi. Filistin Enformasyon Merkezi'nin sitesinde yer alan habere göre raporda ayrıca, Batı Yaka'nın güneyinde ve kuzeyinde Yahudi yerleşimcilerin zirai alanları ateşe verdiği ve Filistinlilerin Batı Yaka'daki askeri teftiş noktalarında aşağılandığı bilgisine de yer verildi. Siyonist işgal devletinin Gazze'ye üç yıldır uyguladığı ambargoyu ağırlaştırarak sürdürdüğü belirtilen raporda, bir buçuk milyon Filistinlinin kuşatma nedeniyle topluca büyük bir cezaevine konulduğu ifade edildi.

Ambargonun en belirgin göstergesinin Siyonist işgal devletinin Gazze'ye açılan geçiş kapılarını kapatması ve Gazze'ye gıda ve ilaç girmesine izin vermemesi olduğu kaydedilen raporda, "Gazze'ye hâlâ yeterli miktarda yakıt girmesine izin verilmemektedir" denildi. Raporda Rafah Sınır Kapısı'nın da tamamen kapalı olduğu ve sadece yabancı ziyaretçilerin ve bazı hastaların giriş çıkışı için kısa süreli açıldığına işaret edilerek Batı Yaka'daki yakınlarını ziyaret etmek isteyenler için Beyt Hanun (Erez) Kapısı'nın da kapalı olduğu bildirildi.

Gazze'deki altyapının büyük yetersizlik içinde olduğunun belirtildiği raporda, su kuyularının ve su şebekesinin onarımı için gerekli malzemenin ve parçaların ambargo nedeniyle Gazze'ye girişine izin verilmediği ifade edildi. Raporda ayrıca işgal güçlerinin denizde de Filistinli balıkçıların peşine düştüğü ve avlanmalarına engel olduğu kaydedildi.

(İslam ve Hayat / Timeturk)

Etiketler : #Gazze   #ambargosu   #ağırlaşıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN