Gazze gemileri bugün yola çıkıyor

Gazze’de uygulanan ambargoyu denizden delecek olacak yardım gemileri bugün yola çıkıyor. Sarayburnu’nda saat 11.00’de düzenlenecek tören ile demir alacak olan gemiler, uluslararası kara sularda diğer ülkelerden gemiler ile buluşarak Gazze’ye gidecek.

21-05-2010


İHH İnsani Yardım Vakfı ile Free Gazze ve Ship to Gazze gibi uluslararası insani yardım kuruluşlarının birlikte organize ettiği yardım filosubugün yola çıkıyor. Saat 11.00’da demir alacak gemiler için Sarayburnu limanında uğurlama töreni düzenlenecek. Uğurlama törenine büyük bir katılımın olması bekleniyor. Sanatçılar, aydınlar, siyasetçiler, gazeteciler, yazarlar, aktvistler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce insanın uğurlamaya katılması bekleniyor.

Gemiler için düzenlenecek uğurlama törenine bazı vatandaşlar tekne kiralayarak denizden katılacak.

50 ülkenin destek verdiği gemiler içerisinde ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik çocuk bahçeleri olmak üzere toplam 10 bin ton malzeme bulunacak. Gemilerde farklı ülkelerden yaklaşık 750 yolcu olacak.

Gerçekleştirilecek uğurlama törenine herkesi davet eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bütün tehditlere rağmen gemilerin Gazze’ye ulaşacağını söyledi. Yıldırım, Sarayburnu ve Eminönü’nde tarihin en büyük kalabalığını oluşturacaklarını belirtti.

Yardım filosunda Türkiye’den 3, Yunanistan’dan 1, İrlanda’dan 1, İngiltere’den 2, Cezayir’den 1 ve Kuveyt’ten 1 olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor.

Türkiye’den ayrılacak olan gemiler, diğer ülkelerden gelecek gemiler ile uluslararası sularda birleşecek. Gemiler eğer siyonist işgal rejimi tarafından engellenmez ise 24 saat içerisinde Gazze’ye ulaşacak.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Gazze   #gemileri bugün   #yola   #çıkıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN