Gazze gemisi Antalya'dan demir aldı

Gazze ambargosuna karşı mücadele eden aktivistleri taşıyan Mavi Marmara yolcu gemisi 5 gündür beklediği Antalya limanından ayrıldı. Gemi saat 00.30’da limandan hareket etti. Gemi kalkarken barış elçileri, dualarda bulundular.

28-05-2010


Gazze ambargosuna karşı mücadele eden aktivistleri taşıyan Mavi Marmara yolcu gemisi 5 gündür beklediği Antalya limanından ayrıldı. Gemi saat 00.30’da limandan hareket etti. Gemi kalkarken barış elçileri, dualarda bulundular.

Geminin kalkması, konvoy ekibini heyecana ve mutluluğa boğdu. Günlerdir Antalya’da Avrupa ülkelerinden gelecek gemileri bekleyen 560 aktivist, niyayet  Filistin’e doğru yola çıkmanın sevincini yaşadıklarını ifade ettiler. Gemi limandan kalkarken İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Allah bizi mahçup etmesin. Emeklerimizi boşa çıkarmasın” şeklinde konuştu.

Gemi kalkarken duayı, Mısır İslam Hukuku Danışmanı Dr. Akram Kassab, yaptı.

Gemide 50 ülkeden aktivistler bulunuyor. Farklı ülkelerden 25 milletvekili gemiye bindi. Ağırlıklı olarak aktivistleri taşıyan Mavi Marmara gemisi; 10 bin ton ilaç, tıbbi malzeme, ilaç, prefabrik evler, çocuklar için oyun bahçeleri, çimento, demir vb. insani yardım malzemesi taşıyan diğer yük gemileriyle Kıbrıs açıklarında buluşacak.

Gemilerin Cumartesi günü Gazze sularında olması bekleniyor.  Filistin’e 2006 yılından beri uygulanan ambargoyu denizden delmeyi amaçlayan harekete dünyanın dört bir yanından destek yağarken olası bir engelleme durumunda uluslar arası kamuoyundan Siyonist işgal rejimine tepki yağması bekleniyor.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Gazze   #gemisi   #Antalya'dan   #demir   #aldı   
YORUMLAR
  • necdet   31-05-2010 21:28

    Bugüne kadar israil kendine hak arıyor ama düyada hiç kimse onun hakını vermediği için oda haklı olarak hakkını almaya çalişıyor. 30 yıl önce o günahsız ve savunmasız olan insanları dağa çıkarıp kollarını taşlarla kırdıktan sonra kafalarına sıkılan mermilerle öldürdüler onlar öldü ama televizyonları seyredenler ve hayatta olanlar benim gibi her gün ölüyorlar.artık yeter israilin yaptığı bu acımasız gemi çıkarmasından sonra dünyada elinde gücü olan devletlere haykırıyorum. Artık israilin almaya çalıştığı ve bu güne kadar vermediğiniz hakkı olan o bombaları verin. Lütfen..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN