Gazze için Asya konvoyu yola çıktı

Gazze için yeni bir konvoy daha yola çıktı. Hindistan’dan yola çıkan konvoy Pakistan, İran, Türkiye, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye ulaşacak. Aktivistler diğer konvoyların aksine yolculuklarını özel araçlarla değil, her geçilen ülkedeki otobüslerle tamamlayacaklar. Hareketin Türkiye’deki ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapacak.

11-12-2010


Filistin’de yaşanan ambargoyu delmek için dünyanın çeşitli yerlerinden konvoylar yola çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Avrupa’dan yola çıkan kara konvoyunun ardından yeni bir konvoy daha Hindistan’dan yola çıktı. Diğer konvoyların aksine Asya’dan yola çıkan aktivistler özel araçları ile değil ziyaret ettikleri ülkelerdeki otobüslerle yolculuklarını tamamlayacaklar.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den hareket eden harekette 22 ülkeden yaklaşık 150 aktivist bulunuyor.

‘Asya’dan Filistin’e Dayanışma Konvoyu’ olarak adlandırılan konvoyda bulunan insani yardım gönüllüleri Pakistan, İran, Türkiye, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye ulaşmaya çalışacaklar. Farklı din, dil ve ırktan vicdan sahibi insanların meydana getirdiği konvoyun Türkiye’de ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapacak. İHH tarafından Türkiye’de konvoyun uğrayacağı illerde çeşitli programlar düzenlenecek. 

Aktivistlerin 17 Aralık 2010 tarihinde Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Organizasyon için 19 Aralık tarihinde Diyarbakır’da büyük bir program düzenlenmesi planlanılıyor.

Diyarbakır’daki programın ardından konvoy, Suriye’ye geçiş yapacak. Aktivistler eğer herhangi bir engellenmeyle karşılaşmazlarsa İsrail’in saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık 2010 tarihinde Gazze’de olacaklar.

Etiketler : #Gazze   #için   #Asya   #konvoyu   #yola   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN