Gazze'nin Şucaiye mahallesinde büyük katliam

Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde dün gece ve bugün sabah gerçekleştirilen katliamda şehit edilenlerin sayısının 50'yi bulduğu, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

20-07-2014


Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde dün gece ve bugün sabah gerçekleştirilen katliamda şehit edilenlerin sayısının 50'yi bulduğu, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

İşgal güçleri kara tarafından gerçekleştirdikleri yoğun tank ve top saldırılarıyla meskun evleri ve aileleri hedef aldılar. Yoğun bir şekilde ateş edilerek ambulansların ve kurtarma araçlarının bölgeye girmesi engellendi. Gece boyunca sürdürülen saldırılar sabahleyin de devam etti. Gece boyunca ve sabah saatlerinde bölgeye yüzlerce top mermisi atıldı.

Şehit edilenlerin cesetlerinin ve yaralıların sabah saatlerinden itibaren hastanelere nakledilmeye başlandığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra işgal güçlerinin ambulansları ve sivil savunma araçlarını hedef aldığını ve kurtarma ekiplerinin saldırı altındaki bölgeye girmesini engellediğini söyledi. el-Kudra gece saat 24.00'ten itibaren yoğun bir şekilde başlatılan saldırılarda hedef alınan evlerden şu ana kadar ulaşılamayan birçok ev bulunduğunu, dolayısıyla ölü ve yaralı sayısının artması ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Dr. el-Kudra, mağdur edilenlere ulaşılması için sağlık ekipleri arasında yoğun bir koordinasyon olduğunu ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün işgal güçleri tarafıyla, kurtarma ekiplerinin ve ambulansların girmesine izin verilmesi için irtibata geçtiğini ancak işgal güçlerinin her keresinde ret cevabı verdiğini söyledi.

Bugün on dördüncü gününe girmiş olan vahşi saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 420, yaralananların sayısının ise 2700'den fazla olduğu ifade edildi.

(Filistinhaber.com/tr)

Etiketler : #Gazze'nin   #Şucaiye   #mahallesinde   #büyük   #katliam   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN