Gazze soykırımında son durum

Sağlık Bakanlığı yaptığı son açıklamada siyonist işgal güçlerinin Gazze'yi hedef alan ve 21 günden beridir devam eden saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 7326'yı bulduğunu, bunlardan 3038'inin çocuk, 1726'sının kadın, 414'ünün yaşlı olduğunu, yaralıların sayısının ise 18967'ye ulaştığını duyurdu. Siyonist işgal çetesinin dün geceki ağır bombardımanında ise yüzlerce Gazzelinin katledildiğine dair haberler geliyor.

28-10-2023


Sağlık Bakanlığı yaptığı son açıklamada siyonist işgal güçlerinin Gazze'yi hedef alan ve 21 günden beridir devam eden saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 7326'yı bulduğunu, bunlardan 3038'inin çocuk, 1726'sının kadın, 414'ünün yaşlı olduğunu, yaralıların sayısının ise 18967'ye ulaştığını duyurdu. 
 
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri bugün (27 Ekim Cuma) yayınladıkları duyuruda, işgal güçlerinin Filistin halkına azami derecede zarar vermek için özellikle toplu katliamlar yapabilecekleri ve aileleri toptan yok edebilecekleri noktaları hedef aldıklarına dikkat çektiler. 
 
Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında işgal güçlerinin son 24 saat içinde gerçekleştirdikleri saldırılarda da 41 noktada katliam yaptıkları ve bu katliamlarda, çoğunluğu işgal rejiminin "güvenli bölge" olarak ilan ettiğini ileri sürdüğü güney bölgedeki mahallelere sığınmış kişilerin oluşturduğu 298 insanın şehit edildiği bilgisi verildi. 
 
Sağlık Bakanlığı kendilerine 940'ı çocuk olmak üzere 1700 kayıp bilgisinin ulaştığını, bunların henüz enkaz altında olduklarının tahmin edildiğini bildirdi. Gerek işgal güçlerinin saldırılarının bir yandan yoğun bir şekilde devam etmesi ve gerekse malzeme ve araç sıkıntısından dolayı enkaz altında kalanların çıkarılmasında zorluklar yaşanıyor. 
 
İşgal güçlerinin sağlık kurumlarına ve mensuplarına yönelik kasıtlı saldırıları yüzünden de şimdiye kadar 104 sağlık çalışanı şehit edildi. Bunun yanı sıra 25 ambülans işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalarak tamamen kullanılamaz hale getirildi. 
 
Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında işgal güçlerinin 57 sağlık kurumunu kasıtlı olarak hedef aldığı, 12 hastanenin ve 32 ilk yardım merkezinin tamamen hizmet dışı olduğu ifade edildi.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Gazze   #soykırımında   #son   #durum   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN