Gazze'yle Dayanışma Gecesi'ne davet

Gazze’deki İslami direnişin “Furkan Savaşı” olarak nitelediği Gazze savaşının birinci yıldönümü dolayısıyla, İstanbul'da 25 Aralık Cuma günü "Gazze Dayanışma Gecesi" düzenleniyor. Gecede Grup Yürüyüş, Filistin şarkıları seslendirecek.

23-12-2009


Bilindiği üzere 27 Aralık 2008'de Siyonist İsrail, Gazze'yi havadan, denizden ve karadan bombardımana tutmuş; 1500'e yakın Gazzeli kardeşimiz katledilmiş ve on binlerce ev, okul, hastane vb. binalar yerle bir edilmişti.

Buna rağmen başta Hamas ve İslami Cihad savaşçıları olmak üzere Gazze halkı destansı bir direnişe imza atarak Siyonist orduya teslim olmamış ve İsrail, umduğunu bulamadan saldırılara son vermek zorunda kalmıştı.

Gazze'de yaşanan hunharca katliamın unutulmaması ve unutturulmaması gerektiği bilinciyle yola çıkan HAY-DER (Haydar İlim Kültür Yardımlaşma Derneği) bu amaçla Fatih Camii'nin Fevzipaşa Caddesi'ne bakan ön tarafında fotoğraf sergisi açmıştı. HAY-DER, Gazze'de yaşananların unutulmaması yönündeki çalışmalarını 25 Aralık 2009 Cuma günü düzenleneceği "Gazze Dayanışma Gecesi" ile sürdürecek. Saat 20.00'de başlayacak olan programa kadın-erkek duyarlı tüm insanlar davetlidir.

Program Fatih Halıcılar Caddesi üzerindeki Renk 2 Düğün Salonu'nda yapılacak. Ahmet Ağırakça'nın konuşmacı olarak katılacağı programda açış konuşması Hamza Er tarafından yapılacak. Şiir dinletisi, sinevizyon ve tiyatro gösteriminin de yer aldığı program Grup Yürüyüş'ün konseriyle sona erecek. Grup Yürüyüş, özellikle yeni albümünden Gazze direnişi ile ilgili Filistin şarkılarını seslendirecek.

Etiketler : #Gazze'yle   #Dayanışma   #Gecesi'ne   #davet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN