“Gazze zaferi, Kudüs'ü kurtarmanın başlangıcıdır”

Hamas liderlerinden Usame Hamdan, Gazze zaferinin Kudüs'ün ve tüm filisitn topraklarının kurtuluşu için bir başlangıç anlamı taşıdığını söyledi. Bu arada Gazze savaşının sona ermesine rağmen siyonist saldırganlığın devam ettiği ve Şubat ayında 4'ü çocuk 24 Filisitnlinin katledildiği bildirildi.

02-03-2009


Hamas liderlerinden Usame Hamdan, Gazze zaferinin Kudüs'ün ve tüm filisitn topraklarının kurtuluşu için bir başlangıç anlamı taşıdığını söyledi. Hamas’ın Siyonist işgal devletine karşı direnişini sürdürebilmek için Gazze’nin imarı konusunda yoğun çaba göstereceğini belirten Hamdan, Gazze bölgesinin Filistin topraklarının kurtuluşu için bir üsse dönüşeceğini ifade etti.

Usame Hamdan, Bahreyn’in başkenti Manama’da Filistin’e Yardım Derneği’nin 27 Şubat Cuma akşamı “Ve Gazze Galip Geldi” ismiyle yaptığı ve bir çok milletvekili, alim, davetçi, araştırmacı ve yazarın yanı sıra binlerce kişinin katıldığı etkinlikte bir konuşma yaptı.

Hamda yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Siyonist terör devleti kin, cinayet ve işgal üzere kuruldu. Siyonist çete devletinde bu durumu değiştirecek ılımlı veya aşırı hiçbir parti yoktur. Çünkü Siyonist liderler barışa inanmıyor ve Hamas hareketi, Siyonist seçimlerde kazanan veya kaybedenleri dikkate almıyor.”

Kassam mücahitleriyle diğer direniş güçlerinin 23 günlük savaşı hurma yiyerek ve su içerek geçirdiğini belirten Hamdan, Gazze halkı da yıllardır sıkıntı içinde başkalarının yaşadığı nimetlerden uzak bir şekilde yaşadığını ifade etti.

Filistin içi barışa da değinen Hamdan şöyle dedi: “Filistin içi barışın sağlanması için yapılan diyalog görüşmelerinin başarı kazanması için öncelikle Batı Yaka’daki siyasi tutukluların serbest bırakılması gerekir. Filistin içi sorunları dış baskılara maruz kalmaksızın Filistin halkının çıkarına olacak şekilde çözmek gerekir.”

Bu arada Gazze savaşının sona ermesine rağmen siyonist saldırganlığın devam ettiği ve Şubat ayında 4'ü çocuk 24 Filisitnlinin katledildiği bildirildi.

 

 

Hukuk Derneği, Siyonist işgal güçlerinin Şubat ayında da Filistin halkına karşı öldürme, tutuklama ve baskınlarını sürdürüp 4’ü çocuk, 3’ü kadın olmak üzere toplam 23 Filistinliyi katlettiğini bildirdi.

Uluslararası İnsan Hakları Dayanışma Derneği konuyla ilgili dün (01 Mart Pazar) bir rapor yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan raporda şu ifadeler kullanıldı: “İşgal altındaki Filistin topraklarında, özellikle Batı Yaka’da gün geçmiyor ki, işgal güçleri bir yere baskın yapmasın, Filistinlileri tutuklamasın veya öldürmesin.”

Hazırlanan raporda devamla şu bilgiler yer aldı: “Şubat ayında 23 Filistinli işgal güçlerinin saldırılarında hayatını kaybetti. Bunlardan 18’i Gazzeli ve çoğunluğu Gazze vahşetinde yaralanan şahıslar. Bu süre içinde Batı Yaka’da şehit olanların sayısı ise 5’tir”.

İşgal ordusunun geçen ay Filistinlilere karşı yaptığı tutuklama operasyonlarına dikkat çekilen raporda, aralarında 18 yaşın altında onlarca çocuk ve kadının da olduğu 300 kişinin tutuklandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “İşgal güçlerinin tutukladığı insanların çoğu evlerine baskınlar yapılarak tutuklandı. Diğerleri ise askeri geçiş noktalarında tutukladı. İşgal güçlerinin Filistin halkına karşı işlediği cinayetleri kınadığımız gibi, onlarca masum insanı tutuklamasını da kınıyoruz.”

Uluslararası camia ile insan hakları örgütlerine seslenen Hukuk Derneği, işgal güçlerinin insan hakları ihlallerine son vermesi için baskı yapmalarını istedi.

(Kaynak: Filsitin Enformasyon Merkezi)

 

Etiketler : #Gazze   #zaferi   #   #Kudüs'ü   #kurtarmanın   #başlangıcıdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN