Gazze konulu karikatür yarışması

Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) bir karikatür yarışması düzenleyerek, Gazze’nin ve Gazze direnişinin çizgilere yansıtılması çağrısı yaptı.

22-01-2009


Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) bir karikatür yarışması düzenleyerek, Gazze’nin ve Gazze direnişinin çizgilere yansıtılması çağrısı yaptı

 

TOKAD, uyanışın, dirilişin ve direnişin sembolü haline gelen Gazze’nin karikatür çizgileriyle ifade edilmesini amaçlayan bir karikatür yarışması düzenliyor. İlköğretim, ortaöğretim ve halk kategorilerinde düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 5 Şubat 2009. Dereceye giren karikatürlerle, Gazze’nin gündemde kalması amacına yönelik bir sergi açılması planlanıyor. Dernek tarafından yapılan açıklamada “Gazze, bugün itibariyle sadece bir mekân değildir. Gazze; dünyanın her yerinde İntifada kadar güçlü bir çağrışım yapmaktadır. Gazze artık zulme karşı direnmenin; baskılara rağmen teslim olmamanın ve her türlü zorluğa dayanışma içinde karşılık vermenin, direnmenin ve tekrar tekrar dirilmenin bir sembolüdür. Müslümanlar Gazze’nin örnekliğinden ibret almalıdır. Gazze’ye yönelen destek daha birçok Gazze’nin varlığına işarettir; Gazze artık yok edilemez bir sembol olmuştur.” denildi. Karikatürler, derneğin “Behzat Bulvarı, Behzat Camii Karşısı, No:220, Tokat” adresine gönderilebileceği gibi yüksek çözünürlükte ve ebatlarda olmak şartı ile [email protected] adresine e-postayla da gönderilebilir.

Etiketler : #Gazze konulu   #karikatür   #yarışması   
YORUMLAR
  • TOKAD   06-02-2009 22:37

    Yarışmamıza gösterilen teveccühe teşekkür eder, son katılım tarihinin 15 Şubat'a kadar uzatıldığını duyururuz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN