GELİNİZ BU BAYRAM BAYRAMLAŞALIM

Şinasi ULUDOĞAN

04-07-2016 08:55


Âlemlerin ve içindekilerin yaratıcısı sahibi ve yöneticisi olan gökte de ilah yerde de ilah olan tüm canlı cansız varlıkların Rabbi olan Allah'a hamd olsun. O'nun insanların içinden seçtiği ve alemlere önder rehber olsun diye gönderdiği Resullere, Nebilere, Elçilere selam olsun.

Rabbimiz buyurur ki

"Af yolunu (Sen insan fıtratına uyan yolu tut ) tut, iyiliği emret, cahillerden uzak dur!" Araf 199

"(Mademki) İyilik ile kötülük bir değil, sen (kötülüğü) daha güzel olan ile sav; bak, o zaman seninle arasında düşmanlık olan kimse, (eski bir) dostun, gerçek bir arkadaşınmış gibi davranır! 1 Fussilet 34..

Rahmeti azabını geçmiş olan tüm yaratmış olduklarına Rahman ve Rahim olan bağışlaması, ikram etmesi sonsuz sınırsız ve kesintisiz olan ve insanı ilgiden alakadan yaratıp ona sevgiyi merhameti barışı esenliği özgürlüğü bahşederek doğruyu, eğriyi, güzeli çirkini adaleti zulmü, hakkı haksızlığı, imanı küfrü gösteren âlemlerin Rabbi için geliniz bu bayram bayramlaşalım.

Salt adem olarak insan olarak adam olarak bayramlaşalım. Üç gün bile olsa içimize sinmese de gereksiz ve yersiz görsek de, hümanistlikle itham edilsek de, bir takım çevrelere yaranmakla ya da tam tersi olarak ebuzerleşmekle suçlansak ta, gelin ülke olarak adem olarak insan olarak adam olarak bu bayram bayramlaşalım. Barışın özgürlüğün hakça bölüşümün adil paylaşımın kardeşliğin ilk adımı olması için bu bayram bayramlaşalım. Kendimizi ne çok yücelterek ne hatasız görerek ve bulunmaz bilerek değil, tüm beşeri zafiyetlerimizle, ALLAH'IN ARZINDA HERKESİN SAHİP OLDUĞU HAKLARA VE İMKÂNLARA SAHİP OLARAK YAŞAMA HAKKININ yine herkesin olduğunu, kendi aklımızın yönetimimizin en doğru tek doğru olmadığını kabul ederek, yönetenlerin de her yaptığının yanlış olmadığını dürüstçe söyleyerek, tüm mazlumlar tüm mahrumlar için gelin bu bayram bayramlaşalım...

Gelin ihtiraslarınıza, her şey sahip olma arzunuza, tek adam olma hevesinize bir dur diyerek, kini nefreti kavgayı cedelleşmeyi körüklememek için gelin bu bayram bayramlaşalım.

Hesap vermeyi ve sormayı erdem edinerek mertçe dürüstçe korkusuzca kral çıplak demek için gelin bu bayram bayramlaşalım.

Benden sonra ülkem devletim, milletim partim cemaatim aşiretim saltanatım yıkılır vehmine kapılarak, korku politikaları üreterek değil, kendimizden başkalarının da liyakat ehliyet ve tagva sahibi olabileceklerini düşünerek onlara da fırsat vererek onlara engel olmayarak gelin bu bayram bayramlaşalım.

Halkımızın yüzde doksanının yoksulluk sınırı altında olduğunu ve bunun büyük bir kesiminin de açlık sınırı seviyesinde bir ücretle yaşamaya çalıştığını dolayısıyla Cumalarda bayram namazlarında aynı safta olanların rızıkta da aynı safta olmaları gerçeğini haykırmak için gelin bu bayram bayramlaşalım.

Kitabına uydurmak için değil kitaba uymak için, Allah'ın tüm yaratmış olduğu insanların fıtratında olan evrensel ilkelerin etrafında toplanmak, yaşadığımız ve şu an cehenneme çevrilmiş dünyamızı cennete çevirmek için gelin bu bayram bayramlaşalım.

Ölen öldüren öldürülen her canın aslında bizim kaybımız olduğunu bir zarar olduğunu düşünerek gelin bu bayram bayramlaşalım.

Allah'ın arzının herkese her zaman yettiğini hiç bir insanın diğerini ya sev ye terkete mecbur etmemesi gerektiğini haykırmak için gelin bu bayram bayramlaşalım.

Çağdaş köleliğin sömürünün kılıfına uydurularak yapılan hırsızlığın artık hayvanlara bile uygulanmayan insan katliamlarının işkencelerinin son bulması, faizin tefeciliğin kumarın, insanlığın bedenine ruhuna aklına zarar verici her şeyin ortadan kaldırılması için gelin bu bayram bayramlaşalım.

Denizlerimizin sahillerinde çocuk cesetleri yerine canlı balıkların görülmesi için gelin bu bayram bayramlaşalım.

Rabbimizin buyurduğu şu ayet gereği

"Öyleyse sizler hayra çağıran, meşru ve iyi olanı öneren, kötü ve yanlış olandan da sakındıran, (ümmet olmanın gereğini yapan) bir ümmet olun! İşte onlardır ebedi saadete erecek olanlar." gerçeğinden hareketle geliniz bu bayram bayramlaşalım.

Tüm insanların beş temel haklarının her daim savunucuları olarak ( can, akıl, din, nesil ve mal ) emniyeti ) geliniz bu bayram bayramlaşalım.

Resulullahın ehli kitaba yapmış olduğu davet gereği aramızdaki, ortak kelimede buluşmak için geliniz bu bayram bayramlaşalım.

" De ki: "Ey kitap ehli! Sizinle aramızdaki şu ortak ilkeye gelin: Allah'tan başkasına kulluk etmeyeceğiz, O'ndan başka hiçbir şeye ilahlık yakıştırmayacağız, Allah'ın yanı sıra başka birilerini rabler olarak kabul etmeyeceğiz! Ve eğer yüz çevirirlerse o zaman deyiniz ki: Şahid olun ki biz, kesinlikle O'na teslim olduk."Ali İmran 64

Son olarak hepimiz toptan SİLM''e girerek aslında tüm insanlığın ortak dini olan İSLAM’A ( herkesin yaratılışı esnasında kendisine yüklenen evrensel fıtri ilkelere ) girerek geliniz bu bayram bayramlaşalım.

"Ey iman edenler! Hep birden tam bir teslimiyetle İslâm'ın sulh ve selâmetine girin. Şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır. Bakara 208

TÜM İSLAM ÂLEMİNE VE TÜM İNSANLIĞA HAYIRLI BAYRAMLAR

SELAM VE DUA İLE.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN