Genelkurmay: 104 darbeci öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, basın toplantısı düzenledi.

16-07-2016


Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, "Milletimiz meydanlara inerek ülkeyi darbecilere bırakmamıştır" diyen Dündar, "Darbe teşebbüsü TSK emir komuta zinciri tarafından reddedilmiştir. Türkiye, darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmştır" ifadesini kullandı. "1563 askerin tutuklandığını" açıklayan Dündar, "Darbe teşebbüsü içinde yer alan 104 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir" dedi. Dündar, darbe girişimini planlamakla suçlanan "paralel yapı" iddiasına gönderme yaparak, "Türkiye demokrasiye bağlı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Paralel devlet yapılanmasını ordumuzdan temizleme kararlılığımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Ümit Dündar, temas kurulamayan komutanlar arasında donanma komutanı Veysel Kösele'nin de bulunduğunu belirtti.

Dündar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Genelkurmay karargâhında ve pek çok yerde komutanlar bilinmeyen yerlere götürülmüştür. Çeşitli şehirlerimizde de yönetimi ele geçirmeye yönelik çalışmalar test edilmiştir.

Darbe teşebbüsü TSK emir komuta zinciri tarafından reddedilmiştir. Bu durum medya ve internet diliyle giriştikleri teşebbüsü çökertmiştir.

Milletimiz cumhuriyetimize sahip çıkmışlardır. Gerek emniyet teşkilatımız, gerek vatandaşlarımız sürecin önünü kesmişlerdir. Tarihi bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye, darbe girişimi hakkaniyete uğratmıştır. Türkiye, maalesef kendi Meclis’ini bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkanlara şahit olmuştur. Bu millet bunu asla unutmayacaktır.

Türkiye, darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapanmştır. 90 şehidimiz var. Sadık Köroğlu ve Özkan Aydoğdu başta olmak üzere 1563 asker tutuklanmıştır. Darbe teşebbüsü içinde yer alan 104 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir.

Devletine ihanet eden hiç kimse cezasız kalmayacaktır. TSK, demokratik hukuk devletinde olduğu gibi çalışmaya devam edecektir. Türkiye demokrasiye bağlı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Paralel devlet yapılanmasını ordumuzdan temizleme kararlılığımıza devam edeceğiz. TSK, milletinin emrinde bir kurum olarak çalışmaya devam edecektir. Tüm siyasi partilere ve medya kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.

Aslında bütün bildiklerimiz bu açıklama içinde yer aldı ama buyrun. Son durumda basında da takip ettiğiniz gibi Genelkurmay Başkanımız görevine başlamış durumda. Diğer komutanlarımızdan da herhangi bir bilgi vermem mümkün değil. Şu anda temas kuramadığımız komutanlarımız arasında Veysel Kösele de bulunmaktadır.

 

 

Etiketler : #Genelkurmay:   #104   #darbeci   #öldürüldü    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN