Gezi Parkı üzerinden "cephe siyaseti" ve akidevi duruş

Ulusalcı-Ergenekoncu despotlara karşı oluşumuz, bizi bugüne kadar "ılımlı İslam - ılımlı laiklik" sentezcisi parti ve çevrelere taraftar olmaya sevk etmedi ve bugünden sonra da bu tür bir akidevi sapmadan Rabbimize sığındığımızı ifade ve ilan ediyoruz.

16-06-2013


İslam ve Hayat

Gezi Parkı olayları üzerinden, bir kere daha ve güçlü şekilde kendini gösteren "cephe siyaseti"nin neticeleri ve bizim akide merkezli duruşumuzla ilgili olarak şu hususları kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz:
 
1- Topluma söyleyecek sözü, üretecek siyaseti olmadığı için çareyi darbecilik oyununda arayan, bunun için de fırsat buldukça yakıp yıkmaya yönelen Ulusalcı-Ergenekoncu çevreler son birkaç haftada yaptıklarıyla AKP'ye en az yüzde 5 daha oy kazandırmış bulunuyor.
 
2- AKP'nin başından beri çok iyi yönettiği cephe siyaseti bu süreçte de devredeydi ve sonuç alıcı şekilde kullanıldı. Bugüne kadar sistemiçi siyaset konusunda akidevi duruşunu sürdüren birçok Müslümanın da, son günlerde ustalıkla yönetilen bu cephe siyaseti üzerinden, neticede laik sistemin laik bir partisi olan AKP'ye meylettiğini gördük.
 
3- Meseleye halen ve inşaallah sonuna kadar akidevi açıdan yaklaşan ve yaklaşacak olan, şartlar ne olursa olsun akidevi duruşunu bozmamakta kararlı ve bu yolda sebatkâr olan bizler halen olmamız gereken yerdeyiz, hamdolsun. Ulusalcı-Ergenekoncu despotlara karşı oluşumuz, bizi bugüne kadar "ılımlı İslam - ılımlı laiklik" sentezcisi parti ve çevrelere taraftar olmaya sevk etmedi ve bugünden sonra da bu tür bir akidevi sapmadan Rabbimize sığındığımızı ifade ve ilan ediyoruz.
 
www.islamvehayat.com  

Etiketler : #Gezi   #Parkı   #üzerinden   #cephe   #siyaseti   #ve   #akidevi   #duruş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN