Guantanamo'dan çığlık: Lütfen bana eski yöntemle işkence yapılsın

ABD'nin Guantanamo üssündeki tutuklu kampında 10 yıldır hapis yatan Suudi Arabistan asıllı Şakir Amir'in mektuplarında yer alan, "Lütfen bana eski yöntemlerle işkence yapılsın... Burada bizi hem aklen hem de fiziksel anlamda yok ediyorlar ancak hiçbir iz bırakmıyorlar" sözleri ABD vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi.

14-02-2012


İşkenceleriyle ünlenen Guantanamo Hapishanesi'ndeki, son İngiltereli mahkumun eşine yolladığı mektuplar yaşanan acıyı gözler önüne serdi.

ABD'nin Guantanamo üssündeki tutuklu kampında 10 yıldır hapis yatan Suudi Arabistan asıllı Şakir Amir'in mektuplarında yer alan, "Lütfen bana eski yöntemlerle işkence yapılsın... Burada bizi hem aklen hem de fiziksel anlamda yok ediyorlar ancak hiçbir iz bırakmıyorlar" sözleri dikkat çelkti.

Amir'in hücresinden yazdığı mektuplar ilk kez İngiliz Independent gazetesi tarafından yayımlandı.

Gazetenin haberine göre şu an 45 yaşında olan Amir, beş yıl önce İngiltere'de İngiliz bir kadınla evlenerek dört çocuk babası oldu, ancak en küçük oğlunu henüz hiç göremedi. Geçen yıllar boyunca, vücut ağırlığının yüzde 40'ını kaybeden Amir hakkında, Bush yönetimi 2007'de, Obama yönetimiyse 2009'da, aklanması ve salıverilmesi yönünde karar verdi. Buna rağmen hâlâ serbest bırakılmayan Amir'in tutukluluğuna son verilmesi için İngiltere defalarca talepte bulundu.

MAHKEMEYE DAHi ÇIKARILMADI

Independent'ın, Amir'in eşine yazdığı mektuplardan alıp yayımladığı bazı alıntılar şöyle: "Ağustos 2002 - Yazmaktan elim ağrıyor, sırtım tutuldu. Yaşlanıyorum. 41 yaşındayım ama 50 gibi hissediyorum. Romatizmam ve böbrek rahatsızlığım var. İşitmede, görmede sorun yaşıyorum." "Mart 2005 - Yaşamımın ruhusun. Kalbimin seçtiğisin. Sen güçsüzleşirsen ben de güçsüzleşirim. Ölürsen ölürüm." Ağustos 2008 - Sevgilim, evet çok kilo kaybettim, çok hastalığım var, görmem bozuldu, kemiklerim ağrıyor ve saçlarım ağardı. Evet, yaşlandım. Fakat... kalbim hala genç, zihnim hala güçlü, her zamankinden daha güçlü." Amir'in avukatı, müvekkili hakkında hiçbir suç ortaya konulamadığı gibi, şu ana dek mahkemeye çıkarılmadığını belirtiyor. 

(İslam ve Hayat / Yeni Şafak)

Etiketler : #Guantanamo'dan   #çığlık:   #Lütfen   #bana   #eski   #yöntemle   #işkence   #yapılsın   #   
YORUMLAR
  • resul   15-02-2012 15:51

    RABBİMİZ ALLAH GÜNAHLARINA KEFARET KILSIN. RABBİMİZ (tayyib temiz) ve (cemil güzeldir) ondan gelen herşey tertemiz onun ugrunda ödenen bedeller nede güzeldir. RABBİMİZ kullarını çesitli vakalarla imtihan edip bu iki sıfatıyla kullarının içerisinde bulundukları pislik ve çirkinligi giderir. bize düşen ise emrolundugumuz gibi küfür ve ehli ile en güzel şekilde mücadele idip eseratte olan kardeşlerimizi izzetli bir şekilde oralardan kurtarmaktır.

  • mehmet maksut   14-02-2012 21:16

    rabbim yardımcınız olsun aziz kardeşlerim... sizler oralarda işkence gördükçe bizler burada size uzanamamanın verdiği acının işkencesini çekiyoruz... aziz kardeşim acımız inanın sizin acınız kadardır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN