Güneye gitmeye zorlanan Gazze halkı göç yolunda

Batı empertyalizmi tarafından himaye edilen siyonist işgal vahşeti 36 gündür sürerken, Gazze’nin kuzeyinde yerlerinden koparılarak güneye gitmeye zorlanan Gazzelilerin göç yolundan trajik görüntüler geliyor.

13-11-2023


İşgal ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla kişinin Gazze Vadisi’nin güneyine gitmesi yönündeki çağrılarını sürdürüyor.
 
İşgal ordusu, evlerini bombalayarak yerinden ettiği binlerce Filistinlinin sığınmak zorunda kaldığı hastaneleri de bombalayarak buradaki insanları da yine göçe zorluyor.
 
Gazze’de binlerce sivilin sığındığı Şifa, Endonezya, Kudüs gibi hastanelerin bazı bölümleri ve çevresi, siyonist İsrail, topçu atışı ve askerlerin doğrudan ateşi ile defalarca saldırıya uğradı.
 
Yoğun saldırı altındaki bölgeden ayrılmak zorunda kalan Gazzeli Müslümanlar için güneye göç bir “çile yoluna” dönüştü. Yaralılar, tekerlekli sandalye ile taşınan siviller
 
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlının trajik koşullarda yollara düştüğü görüldü.
 
Yaya halde göç ettirilenler arasında yaralı durumda olanlar, tekerlekli sandalyede götürülenler ve koltuk değnekleri ile yürümeye çalışanlar dikkati çekti.
 
Bir kadının, iki küçük çocuğunu ayrı ayrı bebek araç koltuklarında sürükleyerek taşıdığı görüntüler yürekleri burktu.
 
Büyük Felaket’i (Nekbe) ikinci kez yaşıyorlar
Tehcire zorlanan kişilerden Filistinli Müslümanlardan biri, kameralara, “Nekbe’yi (Büyük Felaket) ikinci kez yaşadıklarını” söyledi.
 
Filistinliler, İsrail’in 14 Mayıs 1948’de tarihi Filistin toprakları üzerinde kurulmasıyla zorunlu göçe ve katliamlara maruz kaldıkları o güne “Büyük Felaket” anlamına gelen “Nekbe” ismini veriyor.
 
Barbar işgalci “güvenli koridor”u da bombalıyor
 
ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın gelişmiş devletleri tarafından tam destek altına alınan işgalci İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla kişinin tahliye edilmesi çağrısı yapmış ve yerinden edilenlerin geçişi için “güvenlik koridorları” bulunduğunu öne sürmüştü.
 
Bununla birlikte işgal ordusu, güneye göç eden Filistinlileri de vurmaya devam ediyor. Filistinli yetkililer, Gazze Şeridi’nde “güvenlik koridoru” veya güvenli bir alanın bulunmadığını, düşman ordusunun siviller ve hastaneler dahil olmak üzere saldırılarını sürdürdüğünü belirtiyor.
 
Gazze’deki hükümetin basın ofisi daha önce yaptığı açıklamada, işgalci İsrail’in “güvenli koridorlar” olarak tanımladığı yolları kullanarak göç eden Filistinlilerin hedef alınması sonucu çok sayıda kişinin yollarda can verdiğini duyurdu.
 
Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığından bugün yapılan açıklamada da, siyonist savaş uçaklarının güneydeki Han Yunus kentinde sivillerin bulunduğu bir evi bombaladığı belirtildi.
 
(Kaynak: İktibasdergisi.com)

Etiketler : #Güneye   #gitmeye   #zorlanan   #Gazze   #halkı   #göç   #yolunda   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN