Haaretz yazarından dikkat çekici analiz: İsrail için en iyi seçenek seçimi Erdoğan'ın kazanması olabilir

İşgal topraklarında yayın yapan siyonist Haaretz gazetesinde yer alan bir köşe yazısında, 24 Haziran seçimlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle çıkmasının İsrail için en olumlu senaryo olabileceği ifade edildi. Davide Lerner imzalı yazıda, Gazze Şeridi'ndeki şiddet olayları sonrası İsrail Büyükelçisi'ni sınır dışı eden Ankara'nın, ikili ticari anlaşmaların iptaline ise yanaşmadığına dikkat çekildi.

21-06-2018


İşgal topraklarında yayın yapan siyonist Haaretz gazetesinde yer alan bir köşe yazısında, 24 Haziran seçimlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle çıkmasının İsrail için en olumlu senaryo olabileceği ifade ediliyor.
 
Davide Lerner imzalı yazıda, Gazze Şeridi'ndeki şiddet olayları sonrası İsrail Büyükelçisi'ni sınır dışı eden Ankara'nın, ikili ticari anlaşmaların iptaline ise yanaşmadığına dikkat çekildi.
 
Siyonist işgal ordusunun Filistinli protestoculara müdahalesinde onlarca Filisitnli katledildmiş, Erdoğan İsrail'i 'Filistin halkına soykırım yapmakla' suçlamıştı.
 
AKP hükümetinin İsrail'le ekonomik ilişkilere dokunmaktan imtina etmekle suçlandığı belirtilen makale, şöyle devam ediyor:
 
"Erdoğan'ın partisi AKP, CHP'den farklı olarak seçim manifestosunda İsrail'le anlaşmaları iptal etmekten bahsetmiyor. Belki de anlaşmayı yapan kendisi olduğu için… 'Kudüs kırmızı çizgimiz' ve 'Filistin yalnız değildir' gibi seçim sloganları elbette var ama bunların ne anlama geldiğine değinilmiyor."
 
(İslam ve Hayat / BBC)

Etiketler : #Haaretz   #yazarından   #dikkat   #çekici   #analiz:   #İsrail   #için   #en   #iyi   #seçenek   #seçimi   #Erdoğan'ın   #kazanması   #olabilir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN