Habertürk'e tahammül edip, İslam ve Hayat'a edememek!

Birkaç gün önce, yakın çevremizde eleştiriye tahammülsüzlüğün ulaştığı boyutu gözler önüne seren bir gelişmeye tanık olduk.

13-09-2011


İslam ve Hayat

Birkaç gün önce, yakın çevremizde eleştiriye tahammülsüzlüğün ulaştığı boyutu gözler önüne seren bir gelişmeye tanık olduk.   Birkaç gün önce, yakın çevremizde eleştiriye tahammülsüzlüğün ulaştığı boyutu gözler önüne seren bir gelişmeye tanık olduk.  Bir sosyal paylaşım sitesinde, bir kardeşimizin, STK'ların füze kalkanı açıklamasına dair paylaştığı bir haberin altına sitemiz adına yaptığımız bir yorumdan sonra ilginç gelişmeler oldu.

Haksöz Haber sitesinin, aralarında Mazlum-Der, İHH, Akabe Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin de bulunduğu bir grup STK'nın bu tür ortak açıklamaları ile ilgili haberlerinde ısrarla, genelleme de yaparak "İslami kuruluşlar" nitelemesini kullanmasını eleştiren bir yorumdu bu. 

Ertesi gün bizi arayan bir kardeşimiz, Haksöz Haber'in linkler bölümünden İslam ve Hayat'ın kaldırıldığını söyledi. Yazarımız da olan kardeşimiz, bir gün öncesine kadar linkler içerisinde yer verilen İslam ve Hayat'ın birden bire kaldırıldığını gördüğünü aktardı.

Aynı kardeşimiz, İslam ve Hayat'ın kaldırıldığı "Haber portalları" kategorisinde, Habertürk ve zaman zaman İslami değerlere yönelik açık düşmanlık yönelten benzeri bazı sitelere dahi yer verilmeye devam edildiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler : #Habertürk'e   #tahammül   #edip   #   #İslam   #ve   #Hayat'a   #edememek!   
YORUMLAR
  • mehmet   14-09-2011 10:35

    islam ve hayat sitesi nato füze kalkanı ilgili basın toplantısının haberini vermiyor ama eleştirecek, kınayacak yer arıyor olmalı ki aynı olayın facebook'ta ki tartışmalı boyutundan yola çıkarak habertürke tahammül etmek gibi ucuz bir habercilik gösterisi yapıyor,garip değil mi?

  • hakan   14-09-2011 10:23

    başka işiniz yok mu sizin kuzum!

  • Ahmet   13-09-2011 22:41

    Selamun Aleyküm Ben de bir sitede editörlük yapıyorum ve İslam ve Hayat ekibinin yaşamış olduğu olayın hemen hemen aynısını biz de yaşadık. Bizler, Haksöz Haber ekibine bir kırgınlığımız olmakla beraber, "Haksöz Haber Ekibi"ni yine 'kardeşlerimiz' olarak görüyoruz.

  • kürşat oğuz   13-09-2011 18:02

    kafire gösterdiği tahammülü müslümandan esirgemek,bu ne acayip bir şey...

  • ilyas metin   13-09-2011 16:58

    böyle bir şeyin olduğuna inanmak istemiyorum,inşallah haksöz haber aranmıştır,belki bir yanlışlık olmuştur

  • fatma   13-09-2011 15:15

    Sn. "Duyarlı bir kardeş"; "ağır işleyen bir site" den kastınız nedir? Biz bu haberin "müslümanlar arasındaki kopuklukları" artıran bir haber olduğunu değil, sözkonusu haberi yapanların ve beyanatta bulunanların "islami kimlik " hakkındaki fikirlerini birkez daha anlamış durumdayız. Sizin de belirttiğiniz gibi herkes istediğini düşünebilir katılıyorum size olaylar tek taraflı değil, bu yorumu şuan burada okuyor olmamız da bunun ispatıdır.Sn. editörümüzü, yüksek kardeşlik şuuru, fikirlere saygı babında bu yorumu yayınlamasından dolayı da tebrik ve takdir ediyoruz.(Birşeyleri atmakla kaldırmakla çözüm aramamış olmanız da ayrı bir takdir konusudur.Allah razı olsun.) Dışarı dediğiniz kimdir? Burda biz bizeyiz zaten! Kardeşlik hassasiyetinizle mi ve bir bir konuşarak mı sitenin linkini kaldırdınız? Yada yorumu yapanlarla önce bi görüşüldü mü bu konuda peki? Bu tür konuların artık içerilerde konuşulması durumunun aşıldığını da herkes görmektedir. Bir şahıs veya kuruluş-site düşüncesini nekadar net ortaya koyuyorsa, diğeri de aynı netlikte ortaya koymakta hak sahibidir. Ve eğer bu durum kardeşlik hassasiyetine zarar veren bir durum diye nitelendirilir ise, sizin de takdirle övdüğünüz bir eleştiri neticesinde linkin kaldırılması kardeşlik bilincine ve bu konudaki hassasiyete daha aykırı bir durumdur. Son cümlenizle konunun tekrar tartışılması durumunu da üzerimize yükleme çabanızı umursamıyor, zaten linkin kaldırılması durumu olmasaydı bu haberi de kimse yayınlamazdı diyorum. Size de duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyor ve tüm çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sn. Editörümüze bu haberi yayınladıkları için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Saygılar... Sn EDİTÖRE NOT: Sabahki müsadem geçerlidir.Uygun görmüyor iseniz yayınlamayınız, yada değişiklikler yapınız.Hatta ilaveler bile yapabilirsiniz..Teşekkür ederim.

  • duyarlı bir kardeşiniz   13-09-2011 13:12

    degerli islam ve hayat ailesini yakından takip ediyoruz. islami çizgisindeki hasasiyetlerini çekinmeden söylemesi ve bunu izah etmesi oldukca takdire şayandır. lakin agır işleyen bir site olması eleştirilecek yönlerinden biridir. ayrıca bu tür durumlarla karşılassa bile bunun internet gibi sanal alemlerde ilan edilip müslümanlar arasındaki kopuklukların daha da artmasına vesile olacak haberlerden biri olarak görüp editörden kaldırlması noktasında rica da bulunuyorum. sonuçta siteler herkese acık. ve olaylar tek tarflı degil. biz yine kardeşlik hassasiyetimizin geregi olarak bu durumu içimizde yaşayıp dışarı yansıtmaksak iyi olur. editör abimizden bu konuda gereken hassasiyeti gösterecegine inanıyorum. bu tür konuları birbir görüşüp halletmek daha bir yararlı olacaktır. gerekli duyarlılıgınızdan dolayı teşekkürler. çalışmalarınızda başarılar.. yeni tartışmalarla gayretlerimizi çabamızı birbirimize karşı sergilemeyem. biz yolumuza bakalım...

  • O.DURGUN   13-09-2011 11:28

    s.a. o yorumu eklesenizde bizde bilgilensek ALLAHUALEM Editörün Notu: Konuyla ilgili yorumlarımız şöyleydi: Bahsi geçen kuruluşlardan bazıları açıkça kendilerinin İslami kuruluş olmadıklarını, demokrasi için mücadele eden STK'lar olduklarını deklare ettikleri halde, Haksöz Haber'in bu gerçeğe rağmen "İslami kuruluşlar" nitelemesini hoyratça kullanmaya devam etmesi ve Allah için bu gerçeği hatırlatan Müslümanların öğütlerine kulak tıkaması doğru mudur? Bildiriyi yazanlar bol keseden İslami kimlik dağıtmış, fakat gerçekte böyle mi? En azından 3'ü, 4'ü AKP'nin sivil toplum ayağı haline gelmiş kuruluşlar adına ""İslami kimlik sahibi kuruluşlar olarak" diye yazmak gerçeğin ifadesi değil, gerçeği zorlamak, hatta çarpıtmaktır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN