Haccda Mekke ulaşımı trenle kolaylaşacak

Mina, Müzdelife ve Arafat arasındaki mesafeyi 7 dakikada tamamlayacak olan trenin hızı 50-70 km ve taşıyacağı hacı adayı sayısının da saatte 70 bin olacağı ifade ediliyor. Her iki dakikada bir başlayacak seferlerin her birinde 3 bin hacı adayı taşınacak.

10-05-2010


Suudi Arabistan'da yayınlanan Al-Riyadh Gazetesinin haberine göre, 6,5 milyar Suudi Riyal (yaklaşık 1,7 milyar dolar) maliyeti olan Mekke tren projesinin ilk aşamasının tamamlandığı, ikinci aşamanın da önümüzdeki aylarda başlayacağı kaydedildi.

18 kilometreden oluşan çift yönlü demiryolunun birinci aşama olarak sayılan alt yapı çalışmaları tamamlandı. Projenin ikinci aşamasında ise Arafat, Müzdelife ve Mina'da toplam 9 istasyon kurulacak. İstasyonların sonuncusu şeytan taşlama köprüsünün dördüncü katında yer alacak. İstasyonların tamamlanmasının ardından trenin denenmesi için raylar yerleştirilecek. Tren istasyonlara ve yayalara yakın olmasının yanı sıra tren yolunun çadırları etkilemeyecek.

Tren ayrıca hac ibadetini yerine getiren Müslümanları taşıyan arabaların sayısında büyük bir oranda düşüreceği tahmin edilirken bu sayının 53 bin aracı bulabileceği belirtiliyor.

Mina, Müzdelife ve Arafat arasındaki mesafeyi 7 dakikada tamamlayacak olan trenin hızı 50-70 km ve taşıyacağı hacı adayı sayısının da saatte 70 bin olacağı ifade ediliyor. Her iki dakikada bir başlayacak seferlerin her birinde 3 bin hacı adayı taşınacak.

(Kaynak: Yeni Şafak)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN