Haham Beck: Filistinliler Yahudilerden değil işgalden nefret ediyor

Siyonizm karşıtı Yahudiler, işgal politikalarının tüm sorunun kökenini oluşturduğunu düşünüyorlar.

28-11-2023


Yahudilik üzerine yapılan basmakalıp değerlendirmeler gerçekleri anlamaktan çok uzak. Yahudiliğin tarihsel gelişimi içerisinde Siyonizm büyük bir kırılmaya işaret etse de Yahudilerin bugün azımsanamayacak kadar büyük bir kısmı Siyonizm karşıtı düşüncelere sahip.

Bu isimlerden birisi olan Haham Elhanan Beck İngiltere’de katıldığı bir programda Filistin’deki esas problemin işgal olduğunun altını çiziyor. Beck, Filistinlilerin Yahudilerden değil işgalden nefret ettiğini vurgularken kendi ailesinden örnekler veriyor. Birbiriyle komşu olan Yahudi ve Filistinlilerin işgalden önce dini bayramlarını karşılıklı olarak kutladıklarını aktarırken işgal sebebiyle her şeyin bozulduğuna ve işgale yönelik eleştirilen Siyonistler tarafından “Yahudi düşmanlığı” parantezine alınarak susturulmaya çalışıldığına vurgu yapıyor.

İşgale karşı olan tutumun ise oldukça insani olduğunu vurgulayan Beck herkesin vatanına yönelik bir kuşatmaya tepki göstereceğinin altını çiziyor. Elhanan Beck insanları topraklarından çıkartan, katleden ve soykırım uygulayan işgalin sonlandırılmasının Filistin için gerçek çözüm olacağına dair sözleri sosyal medyada oldukça fazla ilgi görürken Yahudileri tek cephe olarak gören anlayışın da ne kadar içi boş olduğunu kanıtlıyor.

(Kaynak: H.Söz Haber)

 

Etiketler : #Haham   #Beck:   #Filistinliler   #Yahudilerden   #değil   #işgalden   #nefret   #ediyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN