Haksöz'de öne çıkan gündem Ramazan

Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan'da üzerimize düşen sorumluluklar ve Ramazan fıkhımıza ilişkin yazılara yer verilen bu sayıda Kur'an, sabır, muhasebe, arınma ve direniş ayı Ramazan'ı layıkıyla değerlendirmeye yönelik Ali Rıza Gökçe ve Abdulhakim Beyazyüz'ün yazıları okunabilir.

30-08-2008


Kur'an'ın Aydınlığına Doğru şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz'ün Ağustos sayısı çıktı. Başörtüsü ile ilgili çözümsüzlüğün kanıksandığı ve ümitsizliğin belirdiği bir vasatta haklarımızı ve taleplerimizi egemenlerin insafına terk etmeyeceğimizi ilan eden Haksöz, Gündem'de zulmü kanıksamanın teslimiyet olduğuna dikkat çekerek kimliğimize ve onurumuza sahip çıkmaya çağırıyor.

Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan'da üzerimize düşen sorumluluklar ve Ramazan fıkhımıza ilişkin yazılara yer verilen bu sayıda Kur'an, sabır, muhasebe, arınma ve direniş ayı Ramazan'ı layıkıyla değerlendirmeye yönelik Ali Rıza Gökçe ve Abdulhakim Beyazyüz'ün yazıları okunabilir.

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti kararının ardından AK Parti sürecinin irdelendiği ve başörtüsü mücadelesinin geldiği aşamanın değerlendirildiği yazıların yanı sıra Tuzla'da yaşanan kapitalist vurdumduymazlık, Diyanet'in yeni işgüzarlığı, zorla Atatürk'ü sevdirme çabasının savcılıktan dönmesi gibi konular da ele alınıyor. Rıdvan Kaya, yolsuzluk ve rüşvetle ismi anılan AKP Başkan Yardımcısı Şaban Dişli üzerinden siyasetçilerin ticari "gayretkeş"liğini gündeme getirirken; Oktay Altın Gürcistan'daki savaş gerilimi üzerinden Kafkasya'da ABD ve Rusya arasında yaşanan nüfuz kavgasına değiniyor. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden DHKP/C lideri Dursun Karataş üzerinden devrimci solun sürecini ve imtihanını yorumlayan Hamza Türkmen ise solun kafa karışıklığına işaret ediyor.

Pekin Olimpiyatları'yla dünya gündeminde birinci sıraya yükselen Çin'in Uygur Müslümanlara yaşattığı zulmün gözler önüne serildiği bir çeviri yazıya da yer veren Haksöz, Uygurların yaşadığı korkunç dramı okuyucularına taşıyor.

Mehmet Pamak "Kur'an Nesli" kavramına ilişkin yeni açılımlar getirmeye devam ederken; Ahmet Örs ise tebliğ ve mücadelede yerlilik açmazına dikkat çekerek İslami mücadelenin evrenselliğine vurgu yapıyor.

Kur'an çalışmalarının ağırlıklı yer aldığı bu sayıda Cahit Onat, Karun kıssasını analiz ederken, Cengiz Duman Hz. Yahya ve mesajını Kur'an ayetleri ve İncil-Tevrat metinlerinden irdeliyor. Murat Kayacan "Kendinizi öldürün!" (4/66) ayetiyle ilgili tartışmaları yorumlarken, Zehra Çomaklı Türkmen de M. İslamoğlu'nun yeni yayınlanan meali "Hayat Kitabı Kur'an"da yaratılış ve kadın konularını farklı tefsirlerle de kıyaslayarak ele alıyor.

Asım Öz, Filistin direnişinin geçen ay yitirdiği ünlü şairi Mahmud Derviş'i ve şiirlerini değerlendirirken Ali Değirmenci de Türk edebiyatının başlıca eserlerinden hareketle Türk romanındaki "yozlaşma" olgusunu analiz ediyor. Son olarak Abdurrahman Çeliker'in "Batı'da Doğulu Olmak" isimli Mehmet Doğan'ın kitabının tanıtımına yer veriliyor.

İrtibat: 0212 524 10 28

www.haksozhaber.net

Etiketler : #Haksöz'de   #öne   #çıkan   #gündem   #Ramazan   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN