Halep sınavı ve hali pür melalimiz

Bundan yaklaşık 6 yıl evvel, telefonları kafir ve zalim Baas istihbaratı tarafından dinlenen iki kadın doktorun tutuklanması ve ceza olarak saçlarının sıfıra vurulması üzerine, bu kadınlardan birinin akrabası olan 12-13 çocuk, duvarlara “Halk, düzenin yıkılmasını istiyor.”

04-12-2016


Merhum Cahit Zarifoğlu “Soru İşaretlerinden Biri” başlıklı şiirini şu cümlelerle bitirir: 

“Filistin bir sınav kağıdı,
Her mü'min kulun önünde.
De gerçeği yaz: Hakikat şehitliğe koşmaktır,
De isyan çağır yolun açılır cennet köşelerine.“

Filistin’in, Mü’min olma iddiası ve azmindeki her Müslüman için bir sınav kağıdı olması hala bütün canlılığıyla geçerliliğini korurken gün geçmiyor ki, bu sınav kağıtlarına yenileri eklenmesin.

İşte Afganistan, Çeçenistan, Irak, Libya, Mısır,Yemen, Keşmir, Arakan vd… Bunlardan biri de, hiç şüphesiz Suriye.

Bundan yaklaşık 6 yıl evvel, telefonları kafir ve zalim Baas istihbaratı tarafından dinlenen iki kadın doktorun tutuklanması ve ceza olarak saçlarının sıfıra vurulması üzerine, bu kadınlardan birinin akrabası olan 12-13 çocuk, duvarlara “Halk, düzenin yıkılmasını istiyor.” sloganını yazar. Okul müdürünün bu çocukları istihbarata şikâyet etmesi sonucunda çocuklar içeri alınıp çok ağır işkencelere maruz bırakılırlar.

Bunun üzerine olaylar gelişmiş ve bu şekilde Suriye’de hala bütün acımasızlığı ve sınır tanımazlığıyla devam eden/ettirilen vakıanın gerçek boyutunu gizleyecek ve tahrif edecek şekilde her ne kadar “iç savaş” ifadesi kullanılsa da “katliam” demenin daha doğru olacağı malum sürecin fitili ateşlenmiş olur.  Bütün dünyanın gözü önünde/gözümüzün önünde cereyan eden, ne zaman ve nasıl biteceği/bitirileceği belli olmayan bu yangın her geçen gün yeni kurbanlar almaya devam etmekte.

Yazının tamamı için tıklayın...

Etiketler : #Halep   #sınavı   #ve   #hali   #pür   #melalimiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN