Halep'te 700 can enkaz altında

Halep'te bina enkazlarının altında varil bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 700 kişinin cesedi olduğu tahmin ediliyor.

12-02-2014


Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere bir aydan beri "varil bombasıyla" saldırması sonucu hala enkaz altında 700 kişinin cesedinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Sivil ekipler, Halep'in bir çok mahallesinde varil bombasıyla yerle bir olan üç dört katılı binaların enkazı altında kalan ölü ve yaralılara ağır iş makinelerinin yardımıyla ulaşmaya çalışıyor.

Yaklaşık bir aydan beri en çok varil bombası saldırısına maruz kalan Neyrib askeri havaalanı yakınındaki Muyesser bölgesine atılan varil bombası nedeniyle 4 katlı bir binanın çökmesi sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti.

Çevrede büyük maddi hasar meydana gelirken atılan varil bombasının patlaması sonucunda bazı araçların kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

Sivil savunma ekipleri, söz konusu bölgede varil bombası saldırısında çöken binaların enkazı altındaki ölülere ulaşmaya çalışıyor.

Halep'in Muyesser bölgesinde varil bombası saldırısına maruz kalan binaların enkazı altında hayatını kaybedenlerin cesetlerine ulaşmaya çalışan sivil savunma ekiplerinden Kerim Ebu Abdurrahman, sivil savunma ekiplerinin kısıtlı imkanlarla varil bombası saldırılarında yıkılan binaların enkazı altında kalan ölü ve yaralılara ulaşmaya çalıştığını söyledi.

"Muyesser bölgesine atılan varil bombasında 4 katlı iki bina tamamıyla yıkıldı. Yıkılan binanın enkazı altında kalan 15 kişinin cesedine ulaşıldı" diye konuşan Ebu Abdurrahman, "Çevreden aldığımız bilgiler doğrultusunda, tamamıyla yıkılan binaların enkazı altında kalan bir ailenin tüm fertleri ile bir berber dükkanındaki üç kişinin cesetlerine ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

"ENKAZ ALTINDAN EN ÇOK ÇOCUK EŞYASI ÇIKTI"

"Bu çalıştığımız iş makineleri bize ait değil, İslami Cephe'nin araçlarıdır. İnsani durumdan dolayı enkaz altındaki ölü ve yaralılara ulaşmak için bize geçici olarak verildi" diye konuşan Ebu Abdurrahman, enkaz altından en çok çocuk eşyası ve elbisesi çıkardıklarını söyledi.

Betonları kazma ve balyozlarla kırarak enkaz altındaki insanlara ulaşmaya çalıştıklarına değinen Ebu Abdurrahman, "Enkaz altındakilere kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalışıyoruz. Ama imkanlarımız yok. Ayrıca rejim her gün Halep'te 10'dan fazla yere varil bombasıyla saldırı düzenliyor. Hangi birine ulaşacağız" sözlerine yer verdi.

Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere her gün onlarca varil bombasıyla saldırdığını belirten Ebu Abdurrahman, şunları kaydetti:

"Rejimin varil bombasıyla muhalif bölgelere saldırması sonucunda bir çok mahalle boşalmış durumda. Halk, bir çok bölgeden güvenli bölgelere kaçıyor. İnsanlar helikopter ve uçak sesi duyduğunda nereye saklanacaklarını bilmiyorlar ve gelişi güzel etrafa kaçışıyorlar. Ordu bir aydan beri hedef gözetmeksizin kente varil bombasıyla saldırıyor. Bir aydan beri ordunun Halep'e varil bombasıyla saldırması sonucunda enkaza dönen yerlerde 700 kişinin cesedine hala ulaşılmadı."

(Venhar Haber)

Etiketler : #Halep'te   #700   #can   #enkaz   #altında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN